ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος 19χρονης δοκίμου: Την Πέμπτη η κηδεία στη Λάρισα - Απαντήσεις ζητά η οικογένεια

Θάνατος 19χρονης δοκίμου: Την Πέμπτη η κηδεία στη Λάρισα - Απαντήσεις ζητά η οικογένεια
Σήμερα η μεταφορά της σορού από την Ιταλία INTIME/ ΥΠΕΘΑ

Αύριο, Πέμπτη, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η κηδεία της 19χρονης δοκίμου του Πολεμικού Ναυτικού στη Λάρισα.

Η σορός της θα μεταφερθεί με C-130 από την Ιταλία ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης,

Σε δεύτερο χρόνο θα βρουν και οι τοξικολογικές που αναμένεται να ρίξουν «φως» στα αίτια θανάτου της νεαρής.

Τη σορό της άτυχης Θάλειας, θα συνοδέψουν και οι γονείς της, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή βρίσκονται στην Ιταλία με τη φροντίδα του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο πατέρας της άτυχης δοκίμου, μιλώντας στο MEGA, εξέφρασε την ελπίδα του πως η ιατροδικαστική εξέταση να ρίξει φως στην αιτία θανάτου του παιδιού του και να ολοκληρωθούν άμεσα οι διαδικασίες, ώστε να μπορέσουν να την αποχαιρετήσουν.

«Δεν ξέρω να σας πω από τι πέθανε το παιδί μου. Διαβάζω κι εγώ σενάρια αλλά στην πραγματικότητα κανείς δε γνωρίζει. Ελπίζω αύριο (σσ. σήμερα Τετάρτη) να είμαστε στην Ελλάδα, εφόσον το επιτρέψει η γραφειοκρατία που υπάρχει εδώ, στην Ιταλία, μετά την ολοκλήρωση της νεκροτομής. Αν δεν προκύψει κάτι άλλο, η κηδεία έχει κανονιστεί ήδη να γίνει τη Πέμπτη το μεσημέρι», ανέφερε ο ίδιος.

Οι αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και την πιθανότητα να δηλητηριάστηκε από κάτι που ήπιε ή έφαγε προτού ξεκινήσουν τα συμπτώματα της ασθένειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ερευνάται το τριήμερο 18-21 Αυγούστου που τα δύο πλοία, το Πλοίο Γενικής Υποστήριξης «Προμηθέας» στο οποίο επέβαινε η άτυχη Θάλεια και η φρεγάτα «Κανάρης» με τους υπόλοιπους ναυτικούς δόκιμους (στο πλαίσιο του θερινού εκπαιδευτικού ταξιδιού) είχαν δέσει στην Τυνησία και συγκεκριμένα στο λιμάνι Λαγκουλέτ.

Όπως έγινε γνωστό, η 19χρονη είχε λάβει αντιπυρετικά και αντιβιωτικά, αλλά τα συμπτώματά της ήταν έντονα και η κατάστασή της δεν βελτιωνόταν.

Στη συνέχεια, η δόκιμος διακομίστηκε σε νοσοκομείο στη Νάπολη, όπου εμφάνισε αιμορραγικό εξάνθημα και σηψαιμία, με αποτέλεσμα οι γιατροί να κρίνουν απαραίτητη την εισαγωγή της στη ΜΕΘ.

Στη Νάπολη έφτασαν και Έλληνες γιατροί, ωστόσο δεν κατάφεραν να βοηθήσουν την 19χρονη.

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού

«Την Τρίτη 23 Αυγούστου 2022 η Πρωτοετής Ναυτική Δόκιμος Κ.Ε. η οποία επέβαινε στο ΠΓΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ, στο πλαίσιο Θερινού Εκπαιδευτικού Πλου της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της Νάπολης Ιταλίας καθόσον παρουσίασε εμπύρετο αγνώστου αιτιολογίας. Πρωινές ώρες της 24ης Αυγούστου η κλινική της εικόνα παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και εισήχθη στη ΜΕΘ όπου κατέληξε πρωινές ώρες της 25ης Αυγούστου.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου διερευνώνται.

Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού εκφράζει τη λύπη του για την απώλεια της Ναυτικού Δοκίμου και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της».

Ακόμα δεν έχει διαπιστωθεί από ποια αιτία προκλήθηκε ο θάνατος της 19χρονης, ενώ άλλοι δυο σπουδαστές στο ίδιο πλοίο παρουσίασαν πυρετό αλλά σύμφωνα με πηγές του ΓΕΝ τα δυο συμβάντα αποσυνδέονται καθώς οι σπουδαστές έπαθαν τροφική δηλητηρίαση.

Η σορός της Θάλειας Κορδαμπάλου θα μεταφερθεί με C-130 πίσω στην Ελλάδα το απόγευμα της Τρίτης, 30 Αυγούστου. Αύριο το απόγευμα, (31/8) αναμένεται να γίνει η κηδεία της στη Λάρισα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ