ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια στο εργοστάσιο της «Μαλαματίνα» - Χρήση χημικών, αναφορές για τραυματίες εργαζόμενους

Επεισόδια στο εργοστάσιο της «Μαλαματίνα» - Χρήση χημικών, αναφορές για τραυματίες εργαζόμενους
thestival.gr

Επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί της Τετάρτης στο εργοστάσιο «Μαλαματίνα» στη Θεσσαλονίκη, με αναφορές για τραυματίες εργαζόμενους.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, οι εργαζόμενοι του εργοστασίου, οι οποίοι βρίσκονται εδώ και καιρό σε κινητοποίηση εξαιτίας των απολύσεων που έχει ανακοινώσει η εταιρεία, καταγγέλλουν πως βρίσκονται στο εργοστάσιο, για να εμποδίσουν την είσοδο εργαζομένων, ώστε να μην λειτουργήσει η επιχείρηση. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν, έγινε χρήση χημικών, ενώ υπάρχουν πέντε τραυματίες με αναπνευστικά προβλήματα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου της Μαλαματίνας, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στους απεργούς με χημικά και τραυμάτισαν κόσμο ο οποίος ήταν στο σημείο.

Στο σημείο βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις και βουλευτές.

Υπενθυμίζεται, ότι η απεργία έχει κριθεί παράνομη. Την Τετάρτη 31 Αυγούστου, η Αστυνομία έλαβε εισαγγελική εντολή, να απομακρύνει τους απεργούς μπροστά από την είσοδο της οινοποιίας.

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο εξέδωσε ανακοίνωση καταδίκης της εισαγγελικής απόφασης και της αστυνομικής επέμβασης, καλώντας την κυβέρνηση να αποσύρει την αστυνομική δύναμη.

«Η Κυβέρνηση της ΝΔ ξεπέρασε κάθε όριο και πέταξε κάθε πρόσχημα σήμερα το πρωί καθώς από τα χαράματα λειτουργεί ως προσωπικός «μπράβος» της εργοδοσίας, στέλνοντας τα ΜΑΤ και Εισαγγελέα να χτυπήσουν τους εργαζόμενους και να σπάσουν την απεργία στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ. Δηλαδή να σπάσουν τον αγώνα των εργαζομένων που διεκδικούν να γυρίσουν στην δουλειά οι 15 απολυμένοι συνάδελφοι τους», αναφέρει η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ.

Βίντεο που δημοσίευσε το ΠΑΜΕ:

Από την πλευρά της η εταιρεία αναφέρει, ότι η πλειοψηφία των εργαζομένων της οινοποιίας επιθυμεί να εργαστεί και προσθέτει:

«Οι συνδικαλιστές του Σωματείου αποκρύπτουν ότι στα τέλη του Φεβρουαρίου 2022, οπότε και έληξε η ισχύς της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, με πρωτοβουλία της Διοίκησης έγιναν διαπραγματεύσεις με το Σωματείο των εργαζομένων προκειμένου να υπογραφεί νέα ΣΣΕ, που θα διασφάλιζε όλες τις παροχές και τις απολαβές, που είχαν οι εργαζόμενοι και με την προηγούμενη ΣΣΕ, ωστόσο θα απέκλειε τους ανορθολογισμούς και τα προκλητικά προνόμια εξαιτίας των οποίων περιήλθε η επιχείρηση στην πρότερη ζημιογόνο κατάσταση της».

Οι απεργοί δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ