ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση bullying στον Πύργο: Τρεις προσαγωγές για την επίθεση σε βάρος 14χρονου

Το 14χρονο θύμα υπέβαλε μήνυση κατά τριών προσώπων, στους δύο για σωματική βλάβη και στον τρίτο για απειλή Intime (Φωτογραφία αρχείου)

Σε τρεις προσαγωγές προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές για την υπόθεση bullying στον Πύργο, μετά το βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο δύο νεαροί εγκλωβίζουν και χαστουκίζουν με μένος έναν 14χρονο, ενώ ένας τρίτος τραβούσε βίντεο.

Όπως είχε γίνει γνωστό οι τρεις εμπλεκόμενοι για την υπόθεση είχαν ταυτοποιηθεί και πλέον έχουν προσαχθεί από την Αστυνομία, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Patrisnews, έπειτα από τη μήνυση που υπέβαλε ο 14χρονος, στους δύο για σωματική βλάβη και στον τρίτο για απειλή.

Οι Αρχές προχώρησαν αρχικά στην προσαγωγή δύο ατόμων, εκ των οποίων ο ένας αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του και ο άλλος έλαβε προθεσμία να απολογηθεί τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου. Λίγη ώρα μετά, έγινε γνωστή και η προσαγωγή του τρίτου ατόμου.

Η Ασφάλεια Πύργου που χειρίζεται την υπόθεση, ερευνά το πόσοι συμμετείχαν στο bullying του 14χρονου, αλλά και σε πόσα άλλα περιστατικά έχει συμμετάσχει αυτή η εν λόγω παραβατική ομάδα.

Ο 14χρονος αποκάλυψε, νωρίτερα σήμερα, πώς ξεκίνησε ο εκφοβισμός του από την ομάδα αυτή.

«Μου έλεγαν τι βλακείες κάνεις και ξεκίνησαν να με χτυπάνε. Έχουν πει αν ακούσουμε κάτι, θα έχεις χειροτέρα μπλεξίματα», δήλωσε, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Ο εκφοβισμός φέρεται να ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2021, όταν κάποιοι το βανδάλισαν και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά το 4ο Γυμνάσιο.

Η μητέρα του ανέφερε πως, «το παιδί το τρομοκράτησαν από το σχολείο. Το παιδί φοβήθηκε γιατί θα μπλέκανε και τον χτύπησαν, γιατί δεν τους βοηθούσε στη δικαστική διαμάχη».

«Πήγαμε στην αστυνομία και εκεί ο μικρός έκανε πίσω. Μου λέει "δεν πρόκειται να κάνουμε τίποτα, γιατί θα μου επιτεθούν και θα γίνουν χειρότερα τα πράγματα" και έτσι το παιδί αναγκάστηκε και έφυγε, πήγε στο χωριό και έμεινε όλο το καλοκαίρι εκεί», συμπλήρωσε.

Έτσι η συμμορία των τριών νέων, σχεδίασε την επίθεση εναντίον του 14χρονου με κάθε λεπτομέρεια.

Ο «αρχηγός» τραβούσε βίντεο κι έδινε οδηγίες

Όπως διαπιστώθηκε, ο αρχηγός τραβούσε το βίντεο και συγχρόνως έδινε οδηγίες και στη συνέχεια το ανέβασε στα social media για να πάρουν το μήνυμα, όσοι ακόμη γνώριζαν και έπρεπε να σωπάσουν.

Ο θείος του 14χρονου περιέγραψε την κατάσταση του παιδιού, λέγοντας πως, «ο μικρός είναι τρομαγμένος.

«Το παιδί μου δεν βγαίνει έξω μόνο του, φοβάται, και χθες που βγήκαμε μια βόλτα στην πλατεία, βγήκαμε παρέα και δεν απομακρύνθηκε από κοντά μου» πρόσθεσε η μητέρα του.

Ο νεαρός παρακολουθείται από ψυχολόγο, ενώ σύμφωνα με τη μαρτυρία του, όπως του είπαν οι ανήλικοι ταραξίες εκτός από τον ίδιο έψαχναν και ένα ακόμη άτομο.

Βίντεο ντοκουμέντο από το περιστατικό

Ο 14χρονος δέχθηκε διαδοχικά χαστούκια και εκλιπαρούσε τους δράστες να σταματήσουν. Και σε αυτή την περίπτωση, ένα από τα άτομα στο σημείο, έχει μείνει πιο πίσω για να καταγράψει τις εικόνες με το κινητό τηλέφωνο, σύμφωνα με το Mega που φέρνει στο «φως» και το βίντεο.

Στο βίντεο των 20 δευτερολέπτων, το ανήλικο θύμα αρχικά δέχεται δύο χαστούκια στο πρόσωπο. Ο 16χρονος του λέει να σηκωθεί και τον χτυπάει ξανά. Τα χτυπήματα συνεχίζονται και όπως φαίνεται, έχει πλησιάσει και ο 18χρονος που λίγο νωρίτερα στεκόταν πιο πίσω.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης