ΕΛΛΑΔΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ξεκινά η ανάκριση για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ξεκινά η ανάκριση για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας
Η Ρούλα Πισπιρίγκου κατά τη μεταφορά της στον ανακριτή Αθηνών ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME (Φωτογραφία αρχείου)

Ξεκινά, σήμερα Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου η ανακριτική διαδικασία για την Ρούλα Πισπιρίγκου αναφορικά με τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

Το κατώφλι της ανακρίτριας Ευγενίας Τζωρτζάτου θα περάσει ως μάρτυρας σήμερα ο παθολογοανατόμος Χρήστος Ευτυχιάδης.

Ο κ. Ευτυχιάδης είχε κληθεί από τους ιατροδικαστές Νίκο Καρακούκη και Νίκο Καλόγρια προκειμένου να κάνει ιστολογική επανεκτιμήση για τους θανάτους της 3,5 ετών Μαλένας και της 6 μηνών Ίριδας.

Ο γιατρός βασίστηκε σε ό,τι στοιχείο και έγγραφο υπήρχε για την Μαλένα, καθώς οι ιστοί της είχαν αποτεφρωθεί, ενώ στην περίπτωση της μικρής Ίριδας υπήρχαν και ιστοί τους οποίους επανεξέτασε.

Κατά τη διάρκεια της επανεξέτασης στα ιστοτεμάχια της Ίριδας χρησιμοποιήθηκε ειδική ιστολογική τεχνική, η οποία έδειξε πως το παιδί πέθανε από ασφυξία.

Σε σε βάρος της 33χρονης έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία, ενώ μετά τον παθολογοανατόμο κ. Ευτυχιάδη, θα καταθέσουν αύριο, Παρασκευή, οι ιατροδικαστές Νίκος Καρακούκης και Νίκος Καλόγρηας.

Οι καταθέσεις των επόμενων μαρτύρων θα συνεχιστούν την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ η κατηγορουμένη αναμένεται μέχρι το τέλος του μήνα να κληθεί σε απολογία και για αυτές τις πράξεις.

Το δεύτερο αυτό σκέλος της υπόθεσης θανάτου της Μαλένας και της Ίριδας φέρεται να στηρίζεται στα αδιάσειστα ιατροδικαστικά δεδομένα που καταγράφονται στην πορισματική αναφορά των ιατροδικαστών Καρακούκη- Καλογριά, καθώς και στις μαρτυρίες νοσηλευτών και γιατρών που είχαν επαφή με τα δύο περιστατικά των μικρών κοριτσιών.

Επιβαρυντικό στοιχείο για την απόδοση της βαρύτατης κατηγορίας ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου σκότωσε και τα δύο μικρότερα παιδάκια της, αποτέλεσε για τους δυο εισαγγελείς το γεγονός ότι μόνον εκείνη ήταν μαζί τους τη στιγμή του θανάτου τους, κάτι που είχε γίνει και με την 9χρονη Τζωρτζίνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ