ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος 19χρονης δοκίμου: Σε κλίμα οδύνης το τελευταίο αντίο στη Θάλεια

Θάνατος 19χρονης δοκίμου: Σε κλίμα οδύνης το τελευταίο αντίο στη Θάλεια
Η Λάρισα θρηνεί για την 19χρονη onlarissa.gr

Το τελευταίο «αντίο» λένε η οικογένεια, συγγενείς, φίλοι στην άτυχη 19χρονη δόκιμο του Πολεμικού Ναυτικού, που πέθανε υπό αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες σε εκπαιδευτικό ταξίδι.

Σε κλίμα οδύνης και πένθους τελείται στον Μητροπολίτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου στη Λάρισα, η νεκρώσιμη ακολουθία της Θάλειας Κορδαμπάλου.

Έξω από την εκκλησία βρίσκεται παραταγμένο ναυτικό άγημα προκειμένου να αποδώσει τις δέουσες τιμές.

Το παρών στην τελετή δίνουν ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, ο Διοικητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων Υποναύαρχος Ιωάννης Πάττας και συμμαθητές της Θάλειας από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων.

Τραγικές φιγούρες είναι ο πατέρας, η μητέρα και ο αδελφός της άτυχης κοπέλας.

Εν αναμονή των εξετάσεων

Φως στα αίτια του θανάτου της αναμένονται να ρίξουν τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, ενώ σε δεύτερο χρόνο θα βγουν και οι τοξικολογικές εξετάσεις.

Ο πατέρας της άτυχης δοκίμου, μιλώντας στο MEGA, εξέφρασε την ελπίδα του πως η ιατροδικαστική εξέταση να ρίξει φως στην αιτία θανάτου του παιδιού του και να ολοκληρωθούν άμεσα οι διαδικασίες, ώστε να μπορέσουν να την αποχαιρετήσουν.

«Δεν ξέρω να σας πω από τι πέθανε το παιδί μου. Διαβάζω κι εγώ σενάρια αλλά στην πραγματικότητα κανείς δε γνωρίζει. Ελπίζω αύριο (σσ. σήμερα Τετάρτη) να είμαστε στην Ελλάδα, εφόσον το επιτρέψει η γραφειοκρατία που υπάρχει εδώ, στην Ιταλία, μετά την ολοκλήρωση της νεκροτομής. Αν δεν προκύψει κάτι άλλο, η κηδεία έχει κανονιστεί ήδη να γίνει τη Πέμπτη το μεσημέρι», ανέφερε ο ίδιος.

Οι αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και την πιθανότητα να δηλητηριάστηκε από κάτι που ήπιε ή έφαγε προτού ξεκινήσουν τα συμπτώματα της ασθένειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ερευνάται το τριήμερο 18-21 Αυγούστου που τα δύο πλοία, το Πλοίο Γενικής Υποστήριξης «Προμηθέας» στο οποίο επέβαινε η άτυχη Θάλεια και η φρεγάτα «Κανάρης» με τους υπόλοιπους ναυτικούς δόκιμους (στο πλαίσιο του θερινού εκπαιδευτικού ταξιδιού) είχαν δέσει στην Τυνησία και συγκεκριμένα στο λιμάνι Λαγκουλέτ.

Όπως έγινε γνωστό, η 19χρονη είχε λάβει αντιπυρετικά και αντιβιωτικά, αλλά τα συμπτώματά της ήταν έντονα και η κατάστασή της δεν βελτιωνόταν.

Στη συνέχεια, η δόκιμος διακομίστηκε σε νοσοκομείο στη Νάπολη, όπου εμφάνισε αιμορραγικό εξάνθημα και σηψαιμία, με αποτέλεσμα οι γιατροί να κρίνουν απαραίτητη την εισαγωγή της στη ΜΕΘ.

Στη Νάπολη έφτασαν και Έλληνες γιατροί, ωστόσο δεν κατάφεραν να βοηθήσουν την 19χρονη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ