ΕΛΛΑΔΑ

Επίσκεψη στο δημαρχιακό μέγαρο της Αθήνας πργματοποίησε η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Διεθνών Σπουδών

Επίσκεψη στο δημαρχιακό μέγαρο της Αθήνας πργματοποίησε η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Διεθνών Σπουδών
Το συνέδριο είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη στο πεδίο των Διεθνών Σχέσεων Intime/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ (Φωτογραφία Αρχείου)

Στο Δημαρχιακό μέγαρο της Αθήνας φιλοξενήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής οι συμμετέχοντες του 15ου Συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Διεθνών Σπουδών, που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στην Αθήνα, και διοργανώνει το Πάντειο Πανεπιστήμιο με τη συνδρομή του Δήμου Αθηναίων.

Το συνέδριο είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη στο πεδίο των Διεθνών Σχέσεων και ο Κώστας Μπακογιάννης, υποδέχθηκε τους συνέδρους, υπό τη διπλή -μάλιστα- ιδιότητά του, αυτή του δημάρχου, αλλά και του συναδέλφου διεθνολόγου.

Άλλωστε, ο δήμαρχος Αθηναίων, αν και δεν το γνωρίζουν πολλοί, εκτός από τις σπουδές του στην Ιστορία και τις Διεθνείς Σχέσεις στο αμερικανικό πανεπιστήμιο Brown, έχει και Ph.D στις Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Στην εκδήλωση, ο Κ. Μπακογιάννης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Διεθνών Σπουδών, κ. Burak Tansel, για την τιμητική επιλογή της Αθήνας, αλλά και την Πρύτανη του Παντείου κ. Χριστίνα Κουλούρη και τον καθηγητή Διεθνών Σχέσεων κ. Ανδρέα Γκόφα για τη διοργάνωση του Συνεδρίου.

Ο κ. Μπακογιάννης, στον σύντομο χαιρετισμό του, απευθύνθηκε και στους διεθνολόγους που ταξίδεψαν στην Αθήνα από όλη την Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία. «Η Αθήνα αλλάζει, γίνεται κάθε μέρα καλύτερη κι εσείς που το διαπιστώνετε σήμερα εδώ, γίνεστε οι μεγαλύτεροι πρεσβευτές μας στο εξωτερικό», είπε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ