Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Ανέλαβε καθήκοντα στο ΕΚΠΑ (pics&vid)
Ανανεώθηκε:
Επίσημη «πρώτη» για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία. Συγκεκριμένα, την πρώτη τους εμφάνιση έκαναν οι Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ) στις εγκαταστάσεις του ΕΚΠΑ στην Πανεπιστημιούπολη.
Σε συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ, θα ξεκινήσουν οι περιπολίες με στόχο την προστασία των υποδομών στο εξωτερικό του κάμπους της πανεπιστημιούπολης καθώς και σε σημεία που υπάρχει παραβατικότητα.
Επισημαίνεται ότι και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, έχει δηλώσει ότι οι ΟΠΠΙ βρίσκονται από την περασμένη Παρασκευή στη διάθεση των τεσσάρων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων (ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ΑΠΘ) και ήδη, οι επικεφαλής των ομάδων έχουν επισκεφθεί τους χώρους των πανεπιστημίων και βρίσκονται σε στενή συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές για το ποιες θα είναι οι υποχρεώσεις τους από τη στιγμή που θα αναλάβουν υπηρεσία, με βάση τα σχέδια ασφαλείας των πανεπιστημίων.
Στο ΑΠΘ, σημειώνεται ότι, έχουν τοποθετηθεί ήδη σε δύο σημεία ειδικές πύλες (τουρνικέ), οι οποίες φρουρούνται από την αστυνομία ενώ βρίσκονται σε μόνιμη βάση δύο διμοιρίες ΜΑΤ μέσα στον πανεπιστημιακό χώρο όπου θα παραμείνουν μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή της βιβλιοθήκης.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Χαλκιδική: Αιματηρό περιστατικό σε εμποροπανήγυρη - Τραυματίστηκε 37χρονος, αναζητείται ένα άτομο
Κυψέλη: Στο νοσοκομείο γυναίκα που βρέθηκε αιμόφυρτη σε πεζοδρόμιο - Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα
Χειροπέδες σε 59χρονο για οπλοκατοχή στο Ρέθυμνο - Βρέθηκαν πιστόλι και 1.361 φυσίγγια
20:16
Ιράν: Δεν υπάρχει προς το παρόν σχέδιο για συνάντηση με Αμερικανούς αξιωματούχους, δηλώνει ο Αραγτσί
20:05
Στις κάλπες για τις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής - Ψήφισε για πρώτη φορά
19:53
Η Κύπρος κατήγγειλε την Τουρκία στον ΟΗΕ για τις έρευνες του «Akdeniz Arastirma1» - Η επιστολή
19:40