ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Φιλιππίδη: Καταθέτει ως μάρτυρας η σύζυγός του, Ελπίδα Νίνου

Δίκη Φιλιππίδη: Καταθέτει ως μάρτυρας η σύζυγός του, Ελπίδα Νίνου
Η σύζυγος του κατηγορούμενου ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη, Ελπίδα Νίνου και ο γιος τους, στα δικαστήρια INTIME

Η σύζυγος του κατηγορουμένου για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού, τα έτη 2008, 2010 και 2014 αναμένεται να καταθέσει ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας και να υπερασπιστεί τον Πέτρο Φιλιππίδη, όπως άλλωστε έπραξε και σε προηγούμενα δικονομικά στάδια.

Η Ελπίδα Νίνου, η οποία βρίσκεται στη δικαστική αίθουσα σχεδόν σε καθημερινή βάση, μαζί με τον γιο τους, σε προγενέστερες καταθέσεις της φέρεται να έχει στραφεί κατά των τριών γυναικών που κατήγγειλαν το σύζυγό της για πράξεις κατά της γενετήσιας ελευθερίας.

Συγκεκριμένα, φέρεται να έχει υποστηρίξει, πως η μία από αυτές επεδίωκε να βρίσκεται κοντά στον Πέτρο Φιλιππίδη για να μπορέσει να βρει δουλειά, ενώ έχει διαψεύσει τον ισχυρισμό άλλης καταγγέλλουσας ότι θα μπορούσε ο κατηγορούμενος σύζυγός της να εγκλωβίσει στο αυτοκίνητό του τον οποιοδήποτε, αφού οι πόρτες ακόμη και κλειδωμένες ανοίγουν κατευθείαν από τον οδηγό ή τον συνοδηγό.

Στον κατάλογο των μαρτύρων βρίσκεται μεταξύ άλλων και ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος έχει αναφερόμενος στην κλήτευση του ως μάρτυρας κατηγορίας έχει υποστηρίξει σε τηλεοπτική εκπομπή: «Τώρα με κάλεσε το δικαστήριο. Στην αρχή όταν με κάλεσε ο Εισαγγελέας ήμουν μάρτυρας υπεράσπισης και ένιωσα άβολα, γιατί ήμουν μάρτυρας χωρίς να ερωτηθώ. Θεωρώ, ότι θα έπρεπε να έχω ερωτηθεί. Είπα αυτά που έπρεπε να πω, βάσει της συνείδησής μου και έτσι ο κύριος Εισαγγελέας με χαρακτήρισε μάρτυρα αληθείας. Ανάλογα με τις ερωτήσεις που θα μου γίνουν, εγώ θα καταθέτω».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ