ΕΛΛΑΔΑ

Νέες αποκαλύψεις για το έγκλημα στη Ρόδο: Θανατηφόρα χτυπήματα στο κεφάλι διαπίστωσε ο ιατροδικαστής

Νέες αποκαλύψεις για το έγκλημα στη Ρόδο: Θανατηφόρα χτυπήματα στο κεφάλι διαπίστωσε ο ιατροδικαστής
Τα αίτια φέρονται να είναι οικονομικά και συγκεκριμένα, ο 53χρονος πιθανότατα χρωστούσε στο θύμα για δουλειές που του είχε κάνει στην επιχείρησή του το 2019 INTIME/ (Φωτογραφία αρχείου)

Σε δύο ισχυρά χτυπήματα που φέρει στο κεφάλι, αποδίδεται ο θάνατος του 46χρονου εργολάβου πατέρα τριών ανήλικων παιδιών, στη Ρόδο σύμφωνα με όσα έχουν διαπιστωθεί από την ιατροδικαστική εξέταση.

Υπενθυμίζεται ότι βρέθηκε νεκρός το πρωί της Τρίτης, σε περιοχή μεταξύ Ψίνθου και Αφάντου στη Ρόδο χωρίς ρούχα μόνο με το εσώρουχό του. Την ίδια ημέρα συνελήφθησαν δύο άτομα για τη δολοφονία του 46χρονου οι οποίοι στη συνέχεια ομολόγησαν την πράξη τους.

Συγκεκριμένα, κατηγορούμενοι για τον τραγικό θάνατο του εργολάβου είναι ένας 53χρονος Ροδίτης, επιχειρηματίας και ο 20χρονος γιος του, ενώ τα αίτια φέρονται να είναι οικονομικά και συγκεκριμένα, χρηματικό ποσό αρκετών χιλιάδων ευρώ, το οποίο φέρεται να οφείλει ο 53χρονος για δουλειές που του είχε κάνει στην επιχείρησή του το 2019, ο 46χρονος.

Ωστόσο, πατέρας και γιος, προανακριτικά τουλάχιστον, δηλώνουν ότι επρόκειτο για ατύχημα αφού όπως είπαν, προηγήθηκε επεισόδιο με τον 46χρονο Αλβανό, ο οποίος σε κατάσταση μέθης φέρεται να επιτέθηκε στον 20χρονο, σύμφωνα με τη rodiaki.gr.

O 53χρονος ισχυρίστηκε ότι στην προσπάθειά του να σώσει το παιδί του, δηλαδή να αμυνθεί, μπήκε στη μέση και τον χτύπησε.

Αμέσως μετά, αφού έγδυσαν τον 46χρονο, τον μετέφεραν στην περιοχή μεταξύ Ψίνθου και Αφάντου όπου και τον άφησαν εκεί, ενώ το αυτοκίνητο του θανόντος το μετέφεραν σε άλλο σημείο στις Καλυθιές κοντές στο σπίτι που διέμενε ο εργολάβος.

Τι αναφέρεται στην ιατροδικαστική εξέταση

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο θάνατος του 46χρονου τοποθετείται χρονικά από το βράδυ της Κυριακής 28 Αυγούστου έως τα ξημερώματα της Δευτέρας 29 Αυγούστου 2022.

Από την εξέταση που έγινε στη σορό του εργολάβου από τον ιατροδικαστή κ. Παναγιώτη Κοτρέτσο, διαπιστώθηκαν δύο χτυπήματα στο κεφάλι από τα οποία προκλήθηκαν κακώσεις. Στην ιατροδικαστική εξέταση αναφέρεται ότι από τα τραύματα αυτά, επήλθε ο θάνατος του 46χρονου.

Πάντως άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός ότι έχει μεσολαβήσει χρονικό διάστημα περίπου δέκα ημερών, από το συμβάν, και η σήψη στο σώμα του άτυχου εργολάβου ίσως και να έχει αλλοιώσει ή «εξαφανίσει» και άλλα στοιχεία που μπορεί να υπήρχαν εκεί.

Ποινική δίωξη

Πατέρας και γιος, μετά τα εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν σε βάρος τους, προσήχθησαν ενώπιον της εισαγγελέως όπου και τους έγιναν γνωστές οι διώξεις που τους βαραίνουν.

Συγκεκριμένα, η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου άσκησε σε βάρος του 53χρονου και του 20χρονου γιου του, ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία, και τους παρέπεμψε στην ανάκριση.

Οι δύο κατηγορούμενοι, ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να μπορέσουν να προετοιμάσουν τις απολογίες τους, έως το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου το πρωί. Μέχρι τότε, συνεχίζεται η κράτησή τους.

Το χρονικό


Ήταν Κυριακή 28 Αυγούστου, όταν ο εργολάβος έφυγε από το σπίτι του. Από τότε δεν είχε δώσει κανένα σημείο ζωής. Η σύζυγος και ο αδελφός του την Τετάρτη 31 Αυγούστου, μετέβησαν στην αστυνομία όπου και δήλωσαν την εξαφάνισή του.

Άμεσα ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του και την 1η Σεπτεμβρίου εντοπίστηκε το αυτοκίνητο του 46χρονου σε κοντινή απόσταση περίπου 400 μέτρων από το σπίτι του, ανοικτό και χωρίς τα κλειδιά.

Έπειτα από έρευνες, η αστυνομία κατέληξε στον 53χρονο ο οποίος είχε δηλώσει πως το ραντεβού τους είχε ακυρωθεί, ωστόσο ο ισχυρισμός αυτός καταρρίφθηκε όταν οι αστυνομικοί λαμβάνοντας υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, εντόπισαν σε κοντινό σημείο από το ξενοδοχείο του επιχειρηματία, τον άτυχο 46χρονο.

Έτσι οι αστυνομικοί ζήτησαν από τον 53χρονο να δώσει νέα κατάθεση την οποία και προγραμμάτισαν για το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, όμως τελικά ούτε τότε ο επιχειρηματίας εμφανίστηκε, επικαλούμενος πρόβλημα υγείας συγγενικού του προσώπου με αποτέλεσμα τελικά, προχθές βράδυ να γίνει η προσαγωγή του στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου.

Μετά από ειδικούς χειρισμούς των αστυνομικών, ο 53χρονος «έσπασε» και ομολόγησε την πράξη του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ