ΕΛΛΑΔΑ

«Είχε βρει μέρος να με θάψει»: Συγκλονίζει η μαρτυρία κακοποιημένης γυναίκας

«Είχε βρει μέρος να με θάψει»: Συγκλονίζει η μαρτυρία κακοποιημένης γυναίκας
Η 30χρονη γυναίκα που βίωνε για χρόνια την κακοποίηση από τον σύζυγό της Pixabay (Φωτογραφία αρχείου)

Την κακοποίηση που είχε υποστεί για χρόνια από τον σύζυγό της περιέγραψε στην τηλεοπτική κάμερα μια 30χρονη λέγοντας μάλιστα ότι την απειλούσε πως είχε βρει μέρος να την θάψει.

«Είχε βρει συγκεκριμένο μέρος στο χάρτη που είναι προστατευμένο και ζουν λύκοι και μου είχε πει εκεί θα πάω να σε θάψω» ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ η 30χρονη γυναίκα που βίωνε για χρόνια την κακοποίηση από τον σύζυγό της.

«Θα έλεγα ότι είναι από τις πιο δύσκολες μορφές κακοποίησης, γιατί η ψυχική και συναισθηματική στην ουσία δεν φαίνεται κάπου… Σκέφτηκε ότι είναι καλό να με κλείσει στο σπίτι με το να μείνω έγκυος. Όντως με άφησε έγκυο παρά την θέλησή μου».

«Μου είχε βάλει και κοριούς στο σπίτι. Με απείλησε τότε. Μου είπε μην τυχόν και προσπαθήσεις να απευθυνθείς σε οποιουσδήποτε φορείς και πας στην αστυνομία και κάνεις καμία καταγγελία, γιατί θα το βρω και έχω τρόπο να σε θάψω και να μην σε βρει κανένας».

Μετά από καιρό η 30χρονη πήρε την απόφαση και ζήτησε βοήθεια από το κέντρο στήριξης οικογένειας της Αρχιεπισκοπής.

«Αρχίσαμε να συζητάμε, να σκεφτόμαστε πώς θα φύγω χωρίς να το καταλάβει καθόλου, γιατί μέχρι πώς να σας το πω, είχε βρει συγκεκριμένο μέρος στον χάρτη που είναι προστατευμένο μέρος και ζουν λύκοι και μου είχε πει εκεί θα πάω να σε θάψω».

Τουλάχιστον 10 γυναίκες που υπέστησαν κακοποίηση έχουν βρει καταφύγιο στο κέντρο στήριξης οικογένειας το πρώτο εξάμηνο του έτους. Το 40% εξ αυτών ήταν Ελληνίδες, κάτοχοι πανεπιστημιακού πτυχίου. Το υπόλοιπο 60% ήταν άλλης εθνικότητας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ