Τροπολογία για την επιστροφή του ΕΚΑΣ
Τροπολογία για τη διευκόλυνση όσων συνταξιούχων καλούνται να επιστρέψουν το ΕΚΑΣ αναμένεται να καταθέσει η κυβέρνηση, στο πολυνομοσχέδιο για την τελευταία δέσμη των προαπαιτούμενων μέτρων.
Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εργασίας διευκρινίζει ότι προκειμένου να αντιμετωπιστεί η περίπτωση υπέρμετρης οικονομικής επιβάρυνσης όσων έχουν ήδη εισπράξει τη σχετική παροχή, προβλέπεται ο συμψηφισμός των καταβληθέντων ποσών, σε μηνιαίες δόσεις, οι οποίες δεν θα ξεπερνούν τα 30 ευρώ.
Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με το υπουργείο, για τη μεταβατική περίοδο μέχρι την πλήρη εφαρμογή του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης», προβλέπεται - ως αντισταθμιστικό μέτρο της σταδιακής κατάργησης του ΕΚΑΣ - η διατήρηση του δικαιώματος για μειωμένο ποσοστό συμμετοχής στη φαρμακευτική περίθαλψη και σε όσους παύουν να είναι δικαιούχοι του.
Διαβάστε ακόμα:
ΟΙ ΕΞΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΗΠΑ-ΙΡΑΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ: Οι επτά φορές που ο Ντόναλντ Τραμπ κλιμάκωσε τη στρατιωτική επιθετικότητα στη δεύτερη θητεία του
23:00
Τουρκία: Ακυρώθηκαν οι αποψινές πτήσεις προς Τεχεράνη από την Κωνσταντινούπολη
22:54
Μωρό στη Λάρισα χτύπησε το κεφάλι του στο μπάνιο – Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο
22:47
«Σοκαρίστηκα έχει σκληρές εικόνες»: Αντιδράσεις για το βίντεο της Καρυστιανού για τα Τέμπη
22:43