ΕΛΛΑΔΑ

Μπακογιάννης: Δεν θα κλείσουμε τα φώτα στις γειτονιές της Αθήνας

Μπακογιάννης: Δεν θα κλείσουμε τα φώτα στις γειτονιές της Αθήνας
O κ. Μπακογιάννης τόνισε πως δεν ειναι δυνατόν να κλείσουν τα φώτα στις γειτονιές καθώς η ασφάλεια είναι ταυτισμένη με το φως INTIME / ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα σβήσουν τα φώτα στις γειτονιές της πρωτεύουσας για λόγους εξοικονόμησης ενέργειας, έδωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Ο κ. Μπακογιάννης τόνισε σε κάθε περίπτωση ότι δεν ειναι δυνατόν να κλείσουν τα φώτα στις γειτονιές καθώς η ασφάλεια είναι ταυτισμένη με το φως.

Ο ίδιος μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ είπε, ότι ειναι προγραμματισμένο να αντικατασταθούν 46 χιλιαδες λαμπτήρες φωτισμού της πόλης με λεντ, που είναι χαμηλής κατανάλωσης και μόνο απο αυτό θα υπάρξει εξοικονομηση ενέργειας σε ποσοστό 60%.

Δήλωσε ακόμα ότι εχει ήδη γινει ενεργειακή αναβάθμιση σε 7 σχολεία και 3 δημοτικά κτήρια.

Αναφερόμενος στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, δηλωσε ότι ήδη έχουν αντικατασταθεί όλα τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια με λεντ, κάτι που σημαίενι εξοικονομηση 80%.

Σχετικά με τα τραπεζοκαθίσματα σε εξωτερικούς χώρους, δήλωσε ότι αυτή είναι απόφαση που θα έπρεπε να αφορά τους δήμους και η κυβερνηση πρέπει να δωσει στους δήμους τον αναγκαίο βαθμό ελευθερίας για να πάρουν τις αποφάσεις τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ