ΕΛΛΑΔΑ

Φοιτητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας: Σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Φοιτητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας: Σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Κρατώντας πανό στα χέρια και φωνάζοντας συνθήματα, οι φοιτητές πραγματοποιούν πορεία στην Πανεπιστημίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται το μεγάλο συλλαλητήριο των φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας, οι οποίοι διαμαρτύρονται κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Το κάλεσμα για συγκέντρωση δόθηκε στις 19:00 το απόγευμα της Πέμπτης στα Προπύλαια από τους Φοιτητικούς Συλλόγους Φυσικού, Βιολογικού, Μαθηματικού, Κοινωνιολογίας, Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών, Ιατρικής ΕΚΠΑ, Παντείου, Αρχιτεκτονικής, Τοπογράφων ΕΜΠ, Μηχανολόγων Μηχανικών ΠΑΔΑ, ΑΣΠΑΙΤΕ.

Κρατώντας πανό στα χέρια και φωνάζοντας συνθήματα, οι φοιτητές πραγματοποιούν πορεία στην Πανεπιστημίου.

«Βρισκόμαστε εδώ για να ξεκαθαρίσουμε στην κυβέρνηση πως η προσπάθειά της να βάλει την πανεπιστημιακή αστυνομία στα μουλωχτά μέσα στα ιδρύματά μας δεν θα περάσει», αναφέρει ένας από τους φοιτητές και συνεχίζει:

«Οι φοιτητές έχουμε αιτήματα, δεν έχουμε ανάγκη την πανεπιστημιακή αστυνομία, έχουμε ανάγκη τη φοιτητική μέριμνα, να ενισχυθεί η στέγαση, να ανεγερθούν εστίες».

Σημειώνεται ότι οι Φοιτητικοί Σύλλογοι συμμετείχαν και το μεσημέρι της Τρίτης στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας έχει προχωρήσει η ΕΛΑΣ λόγω του συλλαλητηρίου που πραγματοποιούν φοιτητικοί σύλλογοι στα Προπύλαια ενάντια στην παρουσία της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στα ΑΕΙ.

Συγκεκριμένα, αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πανεπιστήμιου από το ύψος της οδού Αμερικής και στην οδό Σταδίου από το ύψος της οδού Αιόλου.

Επισημαίνεται ότι και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, έχει δηλώσει ότι οι ΟΠΠΙ βρίσκονται από την περασμένη Παρασκευή στη διάθεση των τεσσάρων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων (ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ΑΠΘ) και ήδη, οι επικεφαλής των ομάδων έχουν επισκεφθεί τους χώρους των πανεπιστημίων και βρίσκονται σε στενή συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές για το ποιες θα είναι οι υποχρεώσεις τους από τη στιγμή που θα αναλάβουν υπηρεσία, με βάση τα σχέδια ασφαλείας των πανεπιστημίων.

Στο ΑΠΘ, σημειώνεται ότι, έχουν τοποθετηθεί ήδη σε δύο σημεία ειδικές πύλες (τουρνικέ), οι οποίες φρουρούνται από την αστυνομία ενώ βρίσκονται σε μόνιμη βάση δύο διμοιρίες ΜΑΤ μέσα στον πανεπιστημιακό χώρο όπου θα παραμείνουν μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή της βιβλιοθήκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ