ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Φιλιππίδη: Σε εξέλιξη η εκδίκαση της υπόθεσης - Συνεχίζεται η κατάθεση της συζύγου του

Δίκη Φιλιππίδη: Σε εξέλιξη η εκδίκαση της υπόθεσης - Συνεχίζεται η κατάθεση της συζύγου του
Σε εξέλιξη βρίσκεται η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη ο οποίος κατηγορείται για βιασμό και απόπειρα βιασμού INTIME/ ΜΗΤΡΟΥΣΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκδίκαση της υπόθεσης του Πέτρου Φιλιππίδη ο οποίος κατηγορείται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού

Την Πέμπτη κατέθεσε η σύζυγος του ηθοποιού, Ελπίδα Νίνου και σήμερα η δίκη συνεχίζεται από την πλευρά της υπεράσπισης.

Κατά τη χθεσινή διεξαγωγή της δίκης, η σύζυγος του Πέτρου Φιλιππίδη, Ελπίδα Νίνου, δέχτηκε ερώτηση από τον συνήγορο της τρίτης καταγγέλλουσας πώς είχε αντιδράσει κατά το παρελθόν, όταν υπήρξαν σύννεφα στις σχέσεις του ζευγαριού και γιατί τον στηρίζει τώρα απάντησε:

«Ο Πέτρος φυλακίστηκε ένα χρόνο. Καταστράφηκε η ζωή μας... Ξεκινήσαμε από το μηδέν και είμαστε ξανά στο μηδέν. Φυλακίστηκε ένα χρόνο, εξαφανίστηκε από τη δουλειά του, κάποιοι θέλουν να τον εξαφανίσουν και από τη μνήμη των ανθρώπων. Είμαι άνθρωπος που όταν κάποιος άλλος βρίσκεται κάτω του δίνω το χέρι να σηκωθεί, αν βρέχει και είναι μούσκεμα του ανοίγω την ομπρέλα».

Η σύζυγος του Πέτρου Φιλιππίδη συνέχισε σε υψηλούς τόνους: «Δεν με ενδιαφέρουν τα σπίτια, τα αυτοκίνητα, τα λεφτά... Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο στεκόμουν, έτσι στέκομαι και τώρα. Είμαι από πάρα πολύ φτωχή οικογένεια. Έμαθα να ζω με τα πολλά, ξέρω και στα λίγα και ξεκινάω πάλι από το μηδέν. Δεν έμεινα μαζί του από συμφέρον και από κανένα οικονομικό κίνητρο. Έχω πολύ βαθιά συναισθήματα για αυτούς που αγαπώ, έτσι έμαθα από τη μητέρα μου και τη γιαγιά μου από τον Πειραιά και την Κέρκυρα. Αυτό που ακολουθώ στη ζωή μου είναι η αγάπη και η συγχώρεση. Έχω ενσυναίσθηση.»

Η κ. Νίνου ισχυρίστηκε ακόμη ότι«οι καταγγελίες οργανώθηκαν ένα χρόνο πριν από συγκεκριμένα κέντρα στο πλαίσιο του metoo. Με συνεντεύξεις τους οι ίδιες το έχουν πει. Κάτω από αυτήν την ομπρέλα μαζεύτηκαν άνθρωποι. Από πού οργανώθηκε το metoo; Τι είναι το metoo;».

Η μάρτυρας απαντώντας σε ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής υποστήριξε ότι ο βιασμός είναι μία τόσο τραυματική εμπειρία, την οποία το θύμα θέλει να το μοιραστεί με τους κοντινούς του ανθρώπους.

«Η άποψή μου είναι ότι εάν έχεις υποστεί βιασμό δεν σε κρατάει τίποτα να το καταγγείλεις. Γυναίκες της καθημερινότητας, ακόμα και παιδιά 8-10-12 ετών πηγαίνουν και το καταγγέλλουν», σχολίασε αναφορικά με το χρόνο που μεσολάβησε από τα καταγγελλόμενα μέχρι οι τρεις μηνύτριες να απευθυνθούν στις δικαστικές αρχές.

«Είμαι υπέρ των κακοποιημένων ανθρώπων, έχω βοηθήσει πάρα πολλές γυναίκες που έχουν χτυπηθεί. Πιστεύω ότι ο άνθρωπος που έχει υποστεί βίαιη πράξη πηγαίνει και το καταγγέλλει εκείνη τη στιγμή», κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ