ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Φιλιππίδη– Ελπίδα Νίνου: Ο σύζυγός μου είχε πολλές θαυμάστριες, δεν είχε ανάγκη να πιέσει καμία

Δίκη Φιλιππίδη– Ελπίδα Νίνου: Ο σύζυγός μου είχε πολλές θαυμάστριες, δεν είχε ανάγκη να πιέσει καμία
INTIME / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Τον προκλητικό ισχυρισμό ότι ο σύζυγός της δεν είχε ανάγκη να πιέσει καμία γυναίκα για να συνευρεθεί ερωτικά μαζί του, αφού ως προβεβλημένος είχε… στα πόδια του θαυμάστριες, προέβαλε την Παρασκευή, καταθέτοντας για τρίτη ημέρα, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η Ελπίδα Νίνου, σύζυγος του Πέτρου Φιλιππίδη που κατηγορείται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού.

«Οι άνθρωποι οι προβεβλημένοι, έχουν στα πόδια τους (σ.σ. κόσμο) να κάνουν κάτι (σ.σ. ερωτικό). Προσφέρονται οι άνθρωποι, δεν έχουν ανάγκη να πιέσουν κάποιον (σ.σ. για να πάει μαζί τους). Υπάρχουν θαυμάστριες», είπε χαρακτηριστικά η Ε. Νίνου προκαλώντας ένταση στην αίθουσα.

Η μάρτυρας απαντώντας σε ερωτήσεις της υπεράσπισης υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος σεβόταν το «όχι» και ήταν απαιτητικός στη δουλειά του.

Υπεράσπιση: Στη διαφωνία ή στην άρνηση ποια ήταν η συμπεριφορά του;

Μάρτυρας: Πάντα άκουγε την άποψη μου ακόμα και του παιδιου μας που ήταν μικρό. Δε με πίεσε ποτέ να κάνω κάτι που δεν ήθελα. Όταν έλεγα όχι, ήταν όχι. Σεβόμασταν ο ένας την προσωπικότητα του άλλου.

Υπεράσπιση: Στις γενετήσιες σχέσεις;

Μάρτυρας: Ο Πέτρος σεβόταν το όχι. Είναι ένας γλυκός, τρυφερός άνθρωπος. Σεβόταν το όχι το δικό μου στις προσωπικές στιγμές.

Υπεράσπιση: Μέχρι την ημέρα των καταγγελιών είχε έρθει ποτέ κάποιο μήνυμα ότι είναι κακοποιητικός;

Υπεράσπιση: Υπήρχαν άλλες φήμες;

Μάρτυρας: Είναι απαιτητικός στη δουλειά, είναι τελειομανής. Ζητούσε το καλύτερο. Μπορεί με τη συμπεριφορά του να αδίκησε κάποιους ανθρώπους. Να φώναξε, να χτύπησε το χέρι στο τραπέζι, να έφυγε από μια πρόβα. Έβγαζε και υπερβολικό εγωισμό. Μπορεί να πίστευε ότι είναι ο μέντορας, ο καλύτερος. Δεν πέταγε τασάκια, τίποτα δεν έκανε. Στον εαυτό ξεσπούσε πρώτα.

Αναφερόμενη στην Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους η μάρτυρας ισχυρίστηκε ότι οι σχέσεις τους ήταν καλές «βγάζαμε φωτογραφίες. Μιλούσε με τον Πέτρο. Έχει βρεθεί σε τραπέζι με τον γιο μου. Ποτέ δεν έδειξε ότι έχει πρόβλημα με τον Πέτρο. Θεωρώ πολύ υποκριτικό αυτό που γίνεται. Πόση υποκρισία για μια δουλειά; Ο χώρος του θεάτρου είναι σαν γειτονιά. Όλοι στον ίδιο χώρο απλώνουμε».

Σχετικά με την Πηνελόπη Αναστασοπούλου η σύζυγος του κατηγορουμένου κατέθεσε ότι της είχε πει ότι τον θαυμάζει και τον αγαπάει ενώ αναφέρθηκε και σε συνέντευξή της το 2011 που όπως είπε τον έλεγε «μέντορα και δάσκαλο».

Η σύζυγος του κατηγορουμένου για ακόμα μία φορά απέδωσε τις καταγγελίες σε βάρος του Π. Φιλιππίδη σε οργανωμένο σχέδιο ενώ χαρακτήρισε «μεσαίωνα» τη φράση του Πασχάλη Τσαρούχα ότι όποιος θέλει να μιλήσει υπέρ Φιλιππίδη «θα τον κρεμάσουν στα μανταλάκια». Την ίδια ώρα έκανε λόγο για εκφοβισμό «να μην παίρνουν στις δουλειές ανθρώπους που στηρίζουν τους κατηγορουμένους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ