ΕΛΛΑΔΑ

Κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη: Πανελλαδική διαμαρτυρία ενστόλων

Κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη: Πανελλαδική διαμαρτυρία ενστόλων
Το μισθολογικό μεταξύ άλλων στον κατάλογο αιτημάτων των ένστολων ΙΝΤΙΜΕ

Ένστολη διαμαρτυρία πραγματοποιούν στην πλατεία Λευκού Πύργου εκπρόσωποι Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, ενόψει των αυριανών εγκαινίων της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ανάμεσα στα αιτήματά τους, όπως αναφέρουν, είναι η πλήρης συμμόρφωση της κυβέρνησης στις αποφάσεις του ΣτΕ για την επαναφορά των αποδοχών τους στα επίπεδα του 2012, η αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας τους, η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, η αποζημίωση της απλήρωτης υπερεργασίας κά.

Οι ένστολοι διαδηλωτές - αστυνομικοί, πυροσβέστες, λιμενικοί και στρατιωτικοί από διάφορες περιοχές της χώρας - αναμένεται να κινηθούν με πορεία και μέσω κεντρικών δρόμων της Θεσσαλονίκης προς το Διοικητήριο, όπου θα επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Κινητοποίηση φοιτητών στο ΑΠΘ για το άσυλο

Νωρίτερα, σε νέα διαμαρτυρία κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας προχώρησαν σήμερα φοιτητές στο ΑΠΘ, ύστερα από κάλεσμα φοιτητικών παρατάξεων και αυτόνομων σχημάτων.

Κρατώντας πανό συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Κτίριο Διοίκησης του Πανεπιστημίου όπου φώναξαν συνθήματα διαμαρτυρόμενοι για την παρουσία αστυνομικών στο Ίδρυμα και κατά της διοίκησης του Αριστοτελείου.

Στη συνέχεια, συγκρότησαν πορεία η οποία -εν μέσω συνθημάτων- κινήθηκε προς τη Σχολή Θετικών Επιστημών για να καταλήξει λίγο αργότερα στην Πολυτεχνική Σχολή, όπου οι συγκεντρωθέντες διαλύθηκαν ειρηνικά.

Υπενθυμίζεται ότι στη Θεσσαλονίκη έχουν ληφθεί αυστηρά μέτρα ασφάλειας εν όψει των εγκαινίων της ΔΕΘ.

Αύριο Σάββατο, στις 18:00, στο άγαλμα του Βενιζέλου, με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ θα πραγματοποιηθεί το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ/ ΑΔΕΔΥ. Βασικά αιτήματα των συνδικάτων η αύξηση μισθών, η αύξηση του κατώτατου μισθού και η αποκατάσταση του θεσμικού πλαισίου των συλλογικών συμβάσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ