ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Αλλάζει το σκηνικό με βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Καιρός: Αλλάζει το σκηνικό με βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας
Πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα ανατολικά ΙΝΤΙΜΕ

Για σήμερα Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα βορειοανατολικά. Πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα ανατολικά και άνεμοι στα πελάγη έως 7 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, νεφώσεις, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται έως το πρωί στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά, στη Χαλκιδική, στην Ανατολική Θεσσαλία, στο Βόρειο Αιγαίο και στην Εύβοια. Τα φαινόμενα έως το μεσημέρι θα εξασθενήσουν σημαντικά και θα περιοριστούν στη Θράκη και στην Ανατολική Μακεδονία. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται τοπικές νεφώσεις κυρίως το μεσημέρι και απόγευμα.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 18 έως 30, στη Θεσσαλία από 19 έως 31, στην Ήπειρο από 13 έως 32, στην Ανατολική Στερεά από 19 έως 30, στη Δυτική Στερεά από 17 έως 33, στην Πελοπόννησο από 15 έως 33, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 29, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 20 έως 29, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 19 έως 34, στις Κυκλάδες από 18 έως 31, στα Δωδεκάνησα από 21 έως 30 και στην Κρήτη από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Σημειώνεται ότι κατά τόπους στη Μακεδονία, στη Θράκη, στη Θεσσαλία και στην Ανατολική Στερεά η ελάχιστη θερμοκρασία αναμένεται στο τέλος του εικοσιτετραώρου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και πρόσκαιρα, τοπικά έως 7 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι από δυτικές και από το απόγευμα από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και από το μεσημέρι 4 έως 6 και στα βόρεια πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με πρόσκαιρες νεφώσεις και πιθανότητα ασθενών, τοπικών βροχών στα βόρεια του νομού το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και από το πρωί έως το απόγευμα 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 25 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στο νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται νεφώσεις έως το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και το μεσημέρι και απόγευμα 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 24 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ:

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες οπότε στα ανατολικά υπάρχει πιθανότητα για βροχή μικρής διάρκειας.
Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη όπου τις πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες
Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στις Σποράδες και το βράδυ στην ανατολική Πελοπόννησο. Είναι πιθανόν τις μεσημβρινές ώρες τοπικές βροχές να σημειωθούν στην ανατολική Στερεά.
Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα Δωδεκάνησα αίθριος. Στο ανατολικό Αιγαίο τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες οπότε στις βορειότερες περιοχές είναι πιθανόν να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Πρόσκαιρες νεφώσεις με τοπικές βροχές έως τις μεσημβρινές ώρες.
Ανεμοι: Βορειοι 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ