ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Κεφαλονιά: Καίει κοντά σε σπίτια - Επί τόπου ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις

Φωτιά στην Κεφαλονιά: Καίει κοντά σε σπίτια - Επί τόπου ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις
ΙΝΤΙΜΕ / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας στην Σκάλα Κεφαλονιάς σημαίνοντας συναγερμό στην Πυροσβεστική αφού καίει κοντά σε κατοικημένη περιοχή. 

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα η φωτιά έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις καθώς ο αέρας είναι δυνατός και να δυσχεραίνει το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Πληροφορίες από τη τοπική ιστοσελίδα kefaloniapress.gr, αναφέρουν ότι η φωτιά καίει συγκεκριμένα κοντά σε ξενοδοχεία κι επιχειρήσεις.

Στη φωτιά επειχειρούν 8 οχήματα και 28 πυροσβέστες, ενώ έχουν σπεύσει και εθελοντές της ΕΟΔ Εκτάκτων Αναγκών Ελειού Πρόννων.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 25 δασικές πυρκαγιές.

Το μεσημέρι της Δευτέρας, από άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους εκδηλώθηκε πυρκαγιά, σε ιστιοφόρο σκάφος στη Μαρίνα στο Φισκάρδο Κεφαλονιάς.

Ένα ιδιωτικό σκάφος περισυνέλλεξε τους 6 αλλοδαπούς που βρίσκονταν στο σκάφος. Πρόκειται πιθανότατα για Βρετανούς τουρίστες οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους.

Στο σημείο όπου εκδηλωθηκε το συμβάν έσπευσε πλοιάριο της πυροσβεστικής υπηρεσίας ενώ επιχείρησε ένα πλωτό του λιμενικού σώματος και ένα όχημα της πυροσβεστικής υπηρεσίας από τη ξηρά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ