Κεφαλονιά: Βυθίστηκε σκάφος μετά από φωτιά - Σώοι οι επιβαίνοντες
Πυρκαγιά ξέσπασε στο σκάφος «Gold Lady» σημαίας Πολωνίας, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή Κατελειού νότια της Κεφαλονίας, με δυο αλλοδαπούς επιβαίνοντες.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Λιμενικό, ενημερώθηκαν την Τετάρτη για την πυρκαγιά και στο σημείο μετέβη ένα περιπολικό σκάφος ΛΣ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το Τ/Χ "ΑΛΤΕΜΠΑΡΑΝ" Τ.Α. 336, το θαλάσσιο μέσο αναψυχής "ΣΑΝ ΤΖΟΡΤΖΙΟ" Σ.Α. 54, το Ε/Π-Α/Κ "ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ-ΕΥΘΥΜΙΑ" Ν.Λ. 898 με επιβαίνοντα στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής, ιδιώτες εθελοντικής ομάδας δασοπυρόσβεσης, καθώς και περιπολικό όχημα Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς.
Οι επιβαίνοντες, οι οποίοι περισυνελέγησαν από το "ΑΛΤΕΜΠΑΡΑΝ", αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στο καταφύγιο Κατελειού Κεφαλληνίας, καλά στην υγεία τους και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο του νησιού, για προληπτικούς λόγους.
Το «Gold Lady» βυθίστηκε κατά τη διάρκεια προσπάθειας κατάσβεσης της πυρκαγιάς, ενώ από το συμβάν δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Πόρου του Λιμεναρχείου Κεφαλληνίας.
ΗΠΑ: «Ήθελα να πυροβολήσω αξιωματούχους της κυβέρνησης Τραμπ» - Τα πρώτα λόγια του δράστη μετά τη σύλληψή του
09:01
Το 1 έως 4% των ανθρώπων «ακούν» χρώματα και «γεύονται» λέξεις – Γιατί συμβαίνει αυτό
09:00
Θοδωρής Κολυδάς: Οι τρεις εκδοχές για την ψυχρή εισβολή την Πρωτομαγιά - «Είναι νωρίς για πρόγνωση, αλλά υπάρχει σαφής τάση»
08:53
Πυροβολισμοί στις ΗΠΑ: Στο ίδιο ξενοδοχείο είχε γίνει η απόπειρα δολοφονίας του Ρόναλντ Ρίγκαν
08:45