ΕΛΛΑΔΑ

Κεφαλονιά: Βυθίστηκε σκάφος μετά από φωτιά - Σώοι οι επιβαίνοντες

Κεφαλονιά: Βυθίστηκε σκάφος μετά από φωτιά - Σώοι οι επιβαίνοντες
Το «Gold Lady» βυθίστηκε κατά τη διάρκεια προσπάθειας κατάσβεσης της πυρκαγιάς, ενώ από το συμβάν δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση Λιμενικό Σώμα

Πυρκαγιά ξέσπασε στο σκάφος «Gold Lady» σημαίας Πολωνίας, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή Κατελειού νότια της Κεφαλονίας, με δυο αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Λιμενικό, ενημερώθηκαν την Τετάρτη για την πυρκαγιά και στο σημείο μετέβη ένα περιπολικό σκάφος ΛΣ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το Τ/Χ "ΑΛΤΕΜΠΑΡΑΝ" Τ.Α. 336, το θαλάσσιο μέσο αναψυχής "ΣΑΝ ΤΖΟΡΤΖΙΟ" Σ.Α. 54, το Ε/Π-Α/Κ "ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ-ΕΥΘΥΜΙΑ" Ν.Λ. 898 με επιβαίνοντα στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής, ιδιώτες εθελοντικής ομάδας δασοπυρόσβεσης, καθώς και περιπολικό όχημα Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς.

Οι επιβαίνοντες, οι οποίοι περισυνελέγησαν από το "ΑΛΤΕΜΠΑΡΑΝ", αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στο καταφύγιο Κατελειού Κεφαλληνίας, καλά στην υγεία τους και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο του νησιού, για προληπτικούς λόγους.

Το «Gold Lady» βυθίστηκε κατά τη διάρκεια προσπάθειας κατάσβεσης της πυρκαγιάς, ενώ από το συμβάν δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Πόρου του Λιμεναρχείου Κεφαλληνίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ