ΕΛΛΑΔΑ

Διαδήλωση στο υπουργείο Οικονομικών: Συνδικάτα και φοιτητικοί σύλλογοι κατά της ακρίβειας

Διαδήλωση στο υπουργείο Οικονομικών: Συνδικάτα και φοιτητικοί σύλλογοι κατά της ακρίβειας
Οι διαδηλωτές ζητούν μεταξύ άλλων, ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις και μείωση τιμών στα βασικά είδη CNN Greece / Αλέξανδρος Γαστεράτος

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της ακρίβειας και τις ανατιμίσεις σε βασικά αγαθά, πραγματοποιούν την Πέμπτη στο υπουργείο Οικονομικών, συνδικάτα και φοιτητικοί σύλλογοι.

Οι φοιτητικοί Σύλλογοι συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν προς το υπουργείο Οικονομικών.

Οι διαδηλωτές με κεντρικό σύνθημα: «Δεν προσαρμοζόμαστε σε vouchers και pass, στα μέτρα της κυβέρνησης απαντάμε με απεργιακό ξεσηκωμό», απαιτούν «ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, πάνω από το ύψος του πληθωρισμού, κατάργηση των φόρων σε ρεύμα και φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Επίσης, μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην Ενέργεια, στα καύσιμα, διαγραφή των χρεών. Για να μη μείνει κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα».

«Η ζωή μας δεν χωράει σε vouchers και pass. Δεν θα πληρώσουμε ξανά τα σπασμένα», «Δεν συμβιβαζόμαστε με την ακρίβεια, υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς», «Ρεύμα φθηνό για όλο το λαό», είναι επίσης ορισμένα από τα συνθήματα που κυριαρχούν στη διαδήλωση.

Η ΕΛΑΣ λόγω συγκέντρωσης προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Σταδίου από το ύψος της Αιόλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ