Θεσσαλονίκη: Ένταση στο ΑΠΘ για την πανεπιστημιακή αστυνομία
Ανανεώθηκε:
Έκρυθμη είναι η κατάσταση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με δεκάδες μέλη φοιτητικών συλλογών να εξακολουθούν να αντιδρούν στην παρουσία της πανεπιστημιακής αστυνομίας, ενώ το μεσημέρι ξέσπασαν και επεισόδια.
Σύμφωνα με το Grtimes.gr, εκτοξεύτηκαν από πλευράς συγκεντρωμένων διάφορα αντικείμενα, όπως αβγά και μπουκάλια, με τις αστυνομικές δυνάμεις να απαντούν με χρήση χημικών.
Τα επεισόδια ξέσπασαν μπροστά από τη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ.
Η ομάδα των αστυνομικών πραγματοποίησε σήμερα, Παρασκευή μια μικρή περιπολία εντός του ΑΠΘ.
Με δηλώσεις τους, φοιτητές καταγγέλλουν ότι υπάρχουν περιστατικά παρεμπόδισης φοιτητών να μπουν στις σχολές τους με «αστυνομικούς των ΜΑΤ να τους ζητούν ταυτότητα».
Μάλιστα όπως είπαν στο voria.gr, την Πέμπτη υπήρξε περίπτωση φοιτητή που πήγε να μπει στο Βιολογικό ο οποίος αρνήθηκε να δείξει την ταυτότητα σε άνδρα των ΜΑΤ και έχασε το μάθημα στο οποίο θα εξεταζόταν.
Επίσης επισημαίνουν ότι δεν πρόκειται να δεχθούν την αστυνομία και τα ΜΑΤ εντός του πανεπιστημίου και θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.
Αποκαθίσταται σταδιακά η κυκλοφορία στην Αττική - Που παραμένουν προβλήματα από την κακοκαιρία Byron
10:39
Ψυχρό Φεγγάρι: Η τελευταία υπερπανσέληνος του έτους φώτισε κάθε γωνιά του πλανήτη (pics)
10:37
Συναγερμός για οδηγό φορτηγού που κινούνταν στο αντίθετο θέμα στην Ε.Ο Αθηνών-Θεσσαλονίκης
10:35
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εκμετάλλευσης ανηλίκων – Τους εξανάγκαζαν να πωλούν λαθραία τσιγάρα
10:32