ΕΛΛΑΔΑ

Athens Flying Week: Υπερθέαμα στους ελληνικούς αιθέρες για 10η χρονιά

Athens Flying Week: Υπερθέαμα στους ελληνικούς αιθέρες για 10η χρονιά
Τα πληρώματα τόσο της ελληνικής, όσο και των διεθνών αποστολών που έχουν μετασταθμεύσει στην Τανάγρα, έδωσαν την Παρασκευή μια μικρή γεύση του τι πρόκειται να ακολουθήσει το ερχόμενο διήμερο 17 και 18 Σεπτεμβρίου

Η Athens Flying Week γιορτάζει φέτος τα 10 χρόνια και επιστρέφει με εντυπωσιακές επιδείξεις από αεροσκάφη που κόβουν την ανάσα, αλλά και πλήθος στατικών εκθεμάτων.

 

Τα πληρώματα τόσο της ελληνικής, όσο και των διεθνών αποστολών που έχουν μετασταθμεύσει στην Τανάγρα, έδωσαν την Παρασκευή μια μικρή γεύση του τι πρόκειται να ακολουθήσει το ερχόμενο διήμερο 17 και 18 Σεπτεμβρίου στην αεροπορική βάση της 114 Πτέρυγας Μάχης.

Ελληνικές Συμμετοχές

Συγκεκριμένα, το κοινό θα έχει την ευκαιρία δει από κοντά τα νέα ελληνικά Rafale της 332ΜΠΚ σε tactical demonstration, το F-16 «Ζευς» και το Τ-6 «Δαίδαλος» της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς επίσης τα εντυπωσιακά F-4 Phantom να πραγματοποιούν εικονική προσβολή του αεροδρομίου, μια εικονική αερομαχία πραγματικών συνθηκών ανάμεσα σε F-16 και Mirage 2000-5, το ιπτάμενο ραντάρ ΕΜΒ-145, αλλά και το θρυλικό Spitfire.

Επιπλέον, όπως επιβεβαιώθηκε και στη Media Day της Παρασκευής, το ελικόπτερο ΑΗ-64 Apache της Αεροπορίας Στρατού θα δείξει τις μοναδικές πτητικές του δυνατότητες, ενώ θα πραγματοποιηθεί και μία εικονική αποστολή έρευνας και διάσωσης σε περιβάλλον μάχης με τη συμμετοχή των Ειδικών Δυνάμεων υπό την κάλυψη ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού. Από πλευράς Πολεμικού Ναυτικού, πρόκειται να λάβουν μέρος τα ελικόπτερα ΑΒ-212 Bell και S-70 Aegean Hawk.

Διεθνείς Συμμετοχές

Ανάμεσα στις διεθνείς συμμετοχές, ξεχωρίζουν το Rafale Solo Display της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας, τα F-15 της Σαουδικής Αραβίας με τον επετειακό διάκοσμο, αλλά και το F-18 Hornet Display, με τα χρώματα της ελβετικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Επίσης, το «παρών» θα δώσει το ακροβατικό σμήνος «Γεράκια της Ιορδανίας», που έχει κερδίσει τρεις φορές το βραβείο καλύτερης αεροπορικής επίδειξης από διεθνή ομάδα στο Royal International Air Tattoo της Αγγλίας, οι Πολωνοί Orlik με επτά αεροσκάφη στον αέρα να εκτελούν μανούβρες, οι Πολωνοί Orlik αλλά και οι Flying Bulls με το ακροβατικό ελικόπτερο Βο 105.

Ακόμη, συμμετέχουν ο Ιταλός πρωταθλητής, και αγαπημένος του ελληνικού κοινού, Luca Bertossio με το ακροβατικό Glider, αλλά και ο Luca Salvadori με το μονοκινητήριο «Silver Chicken».

Σημειώνεται πως το μεγαλύτερο ελληνικό Air Show φιλοξενεί και το σύνολο των αεροπορικών μέσων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Τέλος, μαζί με τα ελληνικά και ξένα αεροσκάφη, θα απολαύσετε και το Airbus 320 NEO της Aegean σε μοναδικούς σχηματισμούς πάνω από το αεροδρόμιο της Τανάγρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ