ΕΛΛΑΔΑ

Επιστρέφει στο σπίτι η μικρή Μαρία

Επιστρέφει στο σπίτι η μικρή Μαρία
CNN Greece

Μετά από παραμονή 18 ημερών στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, η εισαγγελέας ανηλίκων έδωσε την έγκρισή της για την επιστροφή της μικρής Μαρίας - Ειρήνης (3,5 ετών) στο σπίτι της στον Προφήτη Ηλία Πειραιά.

Η εισαγγελική λειτουργός αξιολογώντας τα πορίσματα των κοινωνικών λειτουργών που ερεύνησαν το οικογενειακό περιβάλλον του παιδιού, αλλά και των παιδοψυχολόγων του νοσοκομείου, έκρινε πως το 4χρονο κοριτσάκι πρέπει να επιστρέψει στους βιολογικούς γονείς του, θέτοντας ωστόσο ένα αυστηρό πλαίσιο όρων.

Συγκεκριμένα, εκδόθηκε η απόφαση η ανήλικη να επιστρέψει και πάλι στο σπίτι της υπό τον όρο να μην πλησιάσει ξανά στη μάντρα του παππού της, όπου και εξαφανίστηκε δηλαδή ανήμερα του Πάσχα. Παράλληλα κοινωνικοί φορείς θα επισκέπτονται μία φορά το μήνα το σπίτι της οικογένειας και θα επιβλέπουν τις συνθήκες της διαβίωσής της μικρής.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο CNN Greece ο δικηγόρος της οικογένειας, Σταύρος Γεωργόπουλος, η εισαγγελέας ανηλίκων έκρινε πως δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο που θα μπορούσε να "οδηγήσει στη διάσπαση της βιολογικής οικογένειας". Ετσι, σύμφωνα με απόφαση της εισαγγελέως ανηλίκων αλλά και με βάση τα πορίσματα των κοινωνικών λειτουργών και των παιδοψυχολόγων του νοσοκομείου, έγινε άρση του περιοριστικού όρου που είχε αρχικά επιβληθεί για παραμονή της μικρής στο νοσοκομείο Παίδων και σήμερα το απόγευμα επέστρεψε στην αγκαλιά των γονιών της.

Υπενθυμίζεται πως οι γονείς της μικρής Μαρίας κατηγορούνται για το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο σε βαθμό πλημμελήματος και η δίκη τους έχει αναβληθεί για τις 16 Ιουνίου 2016.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ