ΕΛΛΑΔΑ

Εξαδάκτυλος: Το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και της γρίπης μπορούν να γίνουν ταυτόχρονα

Εξαδάκτυλος: Το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και της γρίπης μπορούν να γίνουν ταυτόχρονα
«Ο κορωνοϊός είναι πιο φονικός από τη γρίπη και δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό» λέει ο κ. Εξαδάκτυλος INTIME/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ (Φωτογραφία Αρχείου)

Για τον κορωνοϊό, τη γρίπη και την εμβολιαστική κάλυψη των πολιτών μίλησε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Καλεσμένος σε εκπομπή του ΑΝΤ1 είπε ότι δεν πρέπει να αντιμετωπίζουμε τον κορωνοϊό όπως τη γρίπη γιατί είναι πιο φονικός ιός, πρόσθεσε όμως ότι «αφήνουμε σιγά – σιγά πίσω μας την πανδημία, καθώς γίνεται τώρα μια διαχειρίσιμη ασθένεια».

Ερωτηθείς για τα εμβόλια έναντι του κορωνοϊού, επεσήμανε πως έχουν δοθεί συστάσεις για να εμβολιαστούν όλοι οι πολίτες άνω των 60 ετών, όσοι ανεξαρτήτως ηλικίας ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, οι επαγγελματίες υγείας και όσοι μένουν ή εργάζονται σε δομές φροντίδας ηλικιωμένων.

Σχετικά με το αντιγριπικό εμβόλιο, ξεκαθάρισε πώς δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας να γίνει εμβολιασμός ταυτόχρονα για εμβολιασμό και γρίπη, ωστόσο ανέφερε πως για δικούς τους λόγους πολλοί πολίτες επιλέγουν να κάνουν με διαφορά αρκετών ημερών το εμβόλιο για τον κορωνοϊό και το αντιγριπικό εμβόλιο.

Επίσης, ο κ. Εξαδάκτυλος εξήγησε πως όσοι νόσησαν το τελευταίο τρίμηνο δεν χρειάζεται να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ