ΕΛΛΑΔΑ

Τι καταγγέλλουν οι γονείς του 6χρονου που κλειδώθηκε σε σχολικό στον Ασπρόπυργο

Τι καταγγέλλουν οι γονείς του 6χρονου που κλειδώθηκε σε σχολικό στον Ασπρόπυργο
Ο 6χρονος περιέγραψε στους γονείς του με κάθε λεπτομέρεια τη διαδρομή που ακολούθησε το σχολικό λεωφορείο Intime/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ώρες τρόμου και αγωνίας έζησαν το απόγευμα της προηγούμενης Παρασκευής οι γονείς καθώς και ένας 6χρονος μαθητής στον Ασπρόπυργο. Οι γονείς αναζητούσαν το παιδί τους, την ώρα που εκείνο βρισκόταν κλειδωμένο και ξεχασμένο μέσα στο σχολικό λεωφορείο.

«Μας έψαχνε. Ήταν σαστισμένο, διψούσε, δεν είχε νερό στο μπουκάλι του. Δεν μπορούσε να συνέλθει. Προσπαθούσα να τον ηρεμήσω. Είχε γραπωθεί πάνω μου. Σε καμία μάνα να μη συμβεί», λέει η μητέρα του.

«Έπρεπε η συνοδηγός να πάει μέχρι το τελευταίο κάθισμα. Να δει αν ένα παιδάκι το πήρε ο ύπνος», ανέφεραν οι γονείς του παιδιού.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το μεσημέρι της Παρασκευής, η γιαγιά του 6χρονου περίμενε να παραλάβει το εγγονάκι της. Ωστόσο, το σχολικό δεν πέρασε, με αποτέλεσμα να αρχίσει να ανησυχεί.

Καθώς το σχολικό δεν εμφανίστηκε μέχρι τις 16:30, που είναι ο προβλεπόμενος χρόνος, η γιαγιά κάλεσε τους γονείς του παιδιού.

«Ήμουν Σαλαμίνα και περίμενα πως και πως το καραβάκι για να έρθω», λέει ο πατέρας του 6χρονου.

Όσο ο χρόνος κυλούσε τόσο η αγωνία κορυφωνόταν. Ο θείος του παιδιού πήγε μέχρι το σχολείο για να δει τι συμβαίνει και βρήκε μια εκπαιδευτικό, η τελευταία που είχε μείνει στο σχολείο, στην πόρτα. Του είπε ότι όλα τα παιδιά επιβιβάστηκαν στο λεωφορείο.

Γείτονες και συγγενείς ξεχύθηκαν στους δρόμους, αναζητώντας το παιδί. Οι γονείς κάλεσαν την αστυνομία, ενώ με μεγάλη δυσκολία κατάφεραν να βρουν τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου του οδηγού ο οποίος απάντησε με βεβαιότητα πως: «Όλα τα παιδιά έχουν κατέβει».

Εκείνη την ώρα είχαν συμπληρωθεί δύο ώρες από την εξαφάνιση του παιδιού τους, με όλους τους ιθύνοντες να τους εξηγούν πως όλα τα παιδιά επιβιβάστηκαν και αποβιβάστηκαν κανονικά από το λεωφορείο.

«Δεν κοιμόταν»

Ο 6χρονος πέρασε στιγμές αγωνίας, καθώς δεν κοιμόταν μέσα στο σχολικό λεωφορείο που δεν πέρασε από το σπίτι του, αλλά συνέχισε προς άλλη κατεύθυνση.

«Είχε μείνει τελευταίος μέσα στο λεωφορείο. Είχε κατέβει ήδη η συνοδός. Και εκεί το λεωφορείο αντί να κάνει στάση στο σπίτι μας λίγο πιο κάτω, που τον περίμενε η γιαγιά του, έκανε αναστροφή και πήρε άλλη κατεύθυνση».

Ο 6χρονος περιέγραψε στους γονείς του με κάθε λεπτομέρεια τη διαδρομή που ακολούθησε το λεωφορείο το οποίο έφτασε μέχρι και τα διυλιστήρια.

Μόνος και αβοήθητος μέσα σε ένα κλειδωμένο λεωφορείο, έπαιρνε δύναμη από μια συμβουλή που του είχε δώσει ο πατέρας του λίγο πριν ανοίξουν τα σχολεία.

«Λίγο πριν ξεκινήσουν τα σχολεία, του είχαμε πει ότι "μην ανησυχείς, ό,τι και να συμβεί εγώ και η μάνα σου θα σε βρούμε" και το είχε συγκρατήσει ο Τριαντάφυλλος» λέει ο πατέρας.

Συνελήφθη οδηγός και συνοδός

Ο 45χρονος οδηγός και η 60χρονη συνοδός συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα που τους άσκησε ποινική δίωξη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και παραπέμφθηκαν σε δίκη στο Αυτόφωρο.

«Αυτό που ισχυρίστηκαν είναι ότι το παιδί είχε ξαπλώσει στο πίσω κάθισμα και κατά τον έλεγχο ήταν στην τελευταία, πίσω πίσω στη γωνία και δεν το είδανε», λέει ο Λευτέρης Κοσμόπουλος, αντιπεριφερειάρχης δυτικής Αττικής.

«Ακόμα κι αν κοιμόταν, έπρεπε η συνοδός να πάει πίσω να κοιτάξει κάτω από τα καθίσματα. Έπρεπε να πάει μέχρι το τελευταίο κάθισμα», λέει η μητέρα του 6χρονου.

Το σχολικό ήταν μισθωμένο και μετέφερε παιδιά του δημοτικού σε απομακρυσμένες περιοχές του Ασπρόπυργου.

«Το παιδί παραδόθηκε στο πούλμαν, στον οδηγό και τη συνοδό. Καμία ευθύνη δε φέρουμε μετά την απομάκρυνση του παιδιού από το σχολείο. Από εκεί και πέρα το θέμα μάς έχει συνταράξει όλους γιατί κι εγώ μάνα είμαι. Και οι ευθύνες θα αποδοθούν εκεί που πρέπει», αναφέρει η διευθύντρια του σχολείου του 6χρονου.

Η Περιφέρεια μετακινεί καθημερινά 29.000 παιδιά σε όλο το λεκανοπέδιο και 3.000 στη Δυτική Αττική.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ