Πέθανε σε ηλικία 86 χρονών ο Ανδριώτης εφοπλιστής Γιάννης Γουλανδρής
Φτωχότερη είναι από χθες η εφοπλιστή οικογένεια, καθώς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών ο Ανδριώτης εφοπλιστής Γιάννης Γουλανδρής, που υπηρέτησε ως αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, ενώ ήταν ένα από τα πολύ αγαπητά μέλη της ναυτιλιακής κοινότητας στο Λονδίνο.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου σε έκτακτη συνεδρίασή του, την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016, αφού πληροφορήθηκε το θάνατο του επίτιμου προέδρου του και θεμελιωτή του ιστιοπλοϊκού αγώνα Άνδρου, Ιωάννη Β. Γουλανδρή, εξέφρασε τη βαθιά οδύνη και τη μεγάλη θλίψη όλων για την απώλεια μιας εξαίρετης προσωπικότητας με πλούσια προσφορά στο ναυτιλιακό και ευρύτερα στον κοινωνικό χώρο, επισημαίνοντας τη στάση ζωής, την άοκνη προσφορά του στο νησί της Άνδρου και στον ναυτικό όμιλο ειδικότερα, τον δυναμισμό, το πρωτοπόρο πνεύμα του, την σταθερότητα στις απόψεις του και το ήθος που τον διέκριναν.
Το Δ.Σ. του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου αποφάσισε ομοφώνως τα εξής: Να κηρυχθεί τριήμερο πένθος εις ένδειξη τιμής. Η σημαία του ΝΟΑ να κυματίζει μεσίστια επί τριήμερο. Να εκφραστούν τα βαθιά συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος και να παραστεί σύσσωμο το Δ. Σ. στη νεκρώσιμo ακολουθία. Να κατατεθεί στεφάνι στην σορό του. Να διατεθεί ποσό σε ευαγές ίδρυμα εις μνήμην του. Να αφιερωθούν όλες οι δράσεις του Ομίλου τον προσεχή χρόνο στη μνήμη του.
Όπως ανακοινώθηκε η νεκρώσιμη ακολουθία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 23, Μαΐου 2016, και ώρα 11.00, στην εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων του 1ου νεκροταφείου της Αθήνας, ενώ η ταφή θα πραγματοποιηθεί στο νησί της Άνδρου.
Ομόνοια: Από πατίνι που εξερράγη εκτιμάται ότι προκλήθηκε η φωτιά στο ξενοδοχείο - Ένας τραυματίας
12:44
Σκίτσα από το αρχείο του Καρλ Λάγκερφελντ πωλούνται σε δημοπρασία στο Παρίσι
12:33
Χειροπέδες σε Βρετανό στα Ιωάννινα: Καταζητούνταν με Ευρωπαϊκό Ένταλμα για ξέπλυμα χρήματος
12:31
Ηράκλειο: Τη γνησιότητα της υπογραφής της 43χρονης στο σκοπευτήριο Μαλεβιζίου εξετάζουν οι Αρχές
12:16