ΕΛΛΑΔΑ

Πώς η Βίκος Α.Ε. στηρίζει την τοπική κοινωνία της Ηπείρου

Πώς η Βίκος Α.Ε. στηρίζει την τοπική κοινωνία της Ηπείρου

Κάθε επιχείρηση που σέβεται τη θέση της στο κοινωνικό σύστημα, προσανατολίζεται στην πραγματοποίηση δράσεων που εντάσσονται στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης, αφορούν όμως καθαρά το κοινωνικό κομμάτι.

O λόγος έγκειται στην άρρηκτη σχέση που έχει η επιχειρηματική ανάπτυξη με την κοινωνική και περιβαλλοντική ευημερία. Δεν μπορεί, άλλωστε, να επιτευχθεί η μία χωρίς την άλλη, αν δεν συνυπάρχουν αρμονικά μεταξύ τους.

«Ο Β-οίκος της ζωής μας», το οικοσύστημα δράσεων που έχει εκπονήσει η Βίκος A.E., εκφράζει ακριβώς αυτή τη φιλοσοφία, αυτό το όραμα ισορροπημένης συμβίωσης και προσφοράς που μοιράζεται από την απαρχή των δραστηριοτήτων του: Να ζούμε, να αναπτυσσόμαστε και να επιχειρούμε, πάντα, με σεβασμό και προσωπική αίσθηση ευθύνης, να στεκόμαστε δίπλα στον συνάνθρωπο, να ενισχύουμε την πολιτισμική μας ταυτότητα και να προστατεύουμε το κοινό μας «σπίτι».

Με αφορμή τα 30 χρόνια «ζωής» που συμπλήρωσε το 2022 η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων Α.Ε., Βίκος Α.Ε., ανέδειξε τα σημαντικότερα milestones της, την ιστορία της που ξεκίνησε το 1990, τον οικογενειακό της χαρακτήρα, την εξέλιξή της με την πάροδο του χρόνου, τα προϊόντα της που κατάφεραν να ξεχωρίσουν και να αγαπηθούν από τους Έλληνες καταναλωτές, τις σημαντικές CSR δράσεις της, καθώς και το σύγχρονο πρόσωπο της εταιρείας, που συνεχίζει να εξελίσσεται και να πορεύεται με υπευθυνότητα και σεβασμό στους εργαζομένους της και με «οχήματα» την ποιότητα, την ελληνικότητα και την καινοτομία. Το νερό είναι πηγή ζωής, είναι το σπίτι μας, είμαστε εμείς οι ίδιοι, πώς θα γινόταν, λοιπόν, η τοπική κοινωνία να μην είναι μεταξύ των προτεραιοτήτων της εταιρείας;

Προσφέροντας στήριξη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας

Για εμάς που αναρωτιόμαστε ποια είναι η δύναμη της προσφοράς στις ζωές μας, αρκεί να αναλογιστούμε το παράδειγμα της Βίκος Α.Ε., όπου μεταξύ άλλων προέβη στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με δωρεές και χορηγίες προϊόντων σε: Νοσοκομεία, Δομές Υγείας και το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, τόσο σε τοπικό αλλά και σε εθνικό επίπεδο.

«Σταθμός» στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία ήταν η αρχή της πανδημίας, όταν η εταιρεία ανέπτυξε σημαντική δραστηριότητα για την υποστήριξη των ασθενών και του ιατρο-νοσηλευτικού προσωπικού των Δομών Υγείας της χώρας. Φυσικά, ανάμεσα στις μεγαλύτερες δράσεις προσφοράς, αναφορικά με το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ήταν η δωρεά Κινητής Μονάδας Αιμοληψίας στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Ιωαννίνων «Χατζηκώστα», καθώς και η δωρεά Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού (Τροχήλατοι Νοσοκομειακοί Διφασικοί Απινιδωτές) στο Γ.Ν. Ιωαννίνων «Χατζηκώστα».

Η αιμοδοσία για τη Βίκος Α.Ε., άλλωστε, αποτελεί σημαντικό «κομμάτι» προσφοράς, ως ένα «δώρο» που μπορούμε να κάνουμε ο ένας στον άλλο. Ποιο είναι αυτό; Μα φυσικά η ίδια η ζωή. Η αιμοδοσία αποτελεί «ύμνο» στην κοινωνική προσφορά, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης ύπαρξης και η Βίκος Α.Ε. από το 2010, προωθεί, με απαρέγκλιτη συνέπεια, τη φιλοσοφία του εθελοντή αιμοδότη.

Δίνοντας προτεραιότητα στα Σώματα Ασφαλείας

Και όταν μιλάμε για δράσεις ενίσχυσης της τοπικής κοινωνίας, δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε εκτός τη στήριξη των Σωμάτων Ασφαλείας και Προστασίας του Πολίτη, με Δωρεές υλικοτεχνικού εξοπλισμού, ατομικού εξοπλισμού προσωπικού και αποστολή προϊόντων για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

-2022-3.jpg
Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων Α.Ε., εταιρική εθελοντική αιμοδοσία, Περίβλεπτος Ιωαννίνων

Η δωρεά ατομικού εξοπλισμού για το προσωπικό της Διεύθυνσης Τροχαίας Ιωαννίνων και η διαρκής ενίσχυση με την παροχή προϊόντων, η δωρεά για την κάλυψη των αναγκών οπλιτών θητείας του Στρατοπέδου «Λ. Μαβίλη» Καλπακίου και η δωρεά για τα υπηρεσιακά οχήματα της ΕΜΑΚ - 5η ειδική μονάδα αντιμετώπισης καταστροφών με έδρα τα Ιωάννινα – και διάθεση προϊόντων, είναι μόνο μερικά από τα δεκάδες παραδείγματα, όπου η Βίκος Α.Ε. στέκεται «άγρυπνος φρουρός» στο πλευρό της τοπικής κοινωνίας, στηρίζοντάς τη με πράξεις.

Η στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων είναι το Α και το Ω

Σε μία προσπάθεια να προσφέρει όση μεγαλύτερη βοήθεια μπορεί σε ανθρώπους που τη χρειάζονται, η Βίκος Α.Ε. ενισχύει καθημερινά και με όποιο μέσω μπορεί, οργανισμούς και συλλόγους που έχουν ως κύρια μέριμνα τον άνθρωπο. Μεταξύ αυτών είναι ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων & Φίλων ΑΜΕΑ Κυψέλη Ιωαννίνων, η Κιβωτός του Κόσμου Ηπείρου, Πωγωνιανή Ιωαννίνων, η ΑΠΟΣΤΟΛΗ Μ.Κ.Ο., το ΚΕΘΕΑ Ιωαννίνων και το Γηροκομείο Ζωσιμάδων.

IMG_0881.jpg
Κινητή Μονάδα Αιμοληψίας

Σε μία χρονιά που χαρακτηρίστηκε από δύσκολες και ασυνήθιστες συνθήκες, το όραμα και η φιλοσοφία της εταιρείας Βίκος Α.Ε., διατήρησε τον άνθρωπο και την ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών στο επίκεντρο. Μέσα από εθελοντικές δράσεις και σημαντικές προσφορές, η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων Α.Ε. (ΒΙΚΟΣ Α.Ε.), μία οικογενειακή επιχείρηση, η οποία ιδρύθηκε το 1990 και αποτελεί μία από τις πλέον γνωστές και καταξιωμένες εταιρείες στο χώρο των εμφιαλωμένων νερών, διατηρώντας τα τρία από τα τέσσερα εργοστάσιά της στην ηπειρωτική χώρα, συνέχισε να δρα και να λειτουργεί με απόλυτο σεβασμό στον άνθρωπο, στην υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων, αλλά και την ασφάλεια του προϊόντος, καθώς και στο περιβάλλον.

Δείτε το αφιέρωμα στα 30 χρόνια Βίκος εδώ