ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την πανεπιστημιακή αστυνομία και τον Ζακ Κωστόπουλο

Θεσσαλονίκη: Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την πανεπιστημιακή αστυνομία και τον Ζακ Κωστόπουλο
Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας αναμένονται να πραγματοποιηθούν σήμερα Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη INTIME/ ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας αναμένονται να πραγματοποιηθούν σήμερα Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, με την πρώτη να ξεκινάει στις 9:00 από μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης. Τόπος συνάντησης είναι τα δικαστήρια, ως ένδειξη αλληλεγγύης στη δίκη μελών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών λαϊκής κατοικίας.

Ακολουθεί στις 11:30 η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων του ΕΟΔΥ στις προσφυγικές δομές οι οποίοι θα παραστούν έξω από το ΥΜΑΘ ζητώντας «άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων τους από τον Νοέμβριο του 2021 έως σήμερα, αλλά και καταβολή των επιπλέον αποδοχών τους κάθε μήνα». Οι εργαζόμενοι είναι σε απεργία από τη Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου έως και σήμερα 21 Σεπτεμβρίου.

Στη συνέχεια, ώρα 12:30, μέλη φοιτητικών συλλόγων θα διαμαρτυρηθούν έξω από την Πρυτανεία του ΑΠΘ για την αστυνομική παρουσία στο πανεπιστήμιο.

Τέλος, συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου και πορεία είναι προγραμματισμένη στις 19:00, καθώς σήμερα συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ