ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Επικήρυξαν με 3.000 ευρώ τον δράστη που ποδοπάτησε και σκότωσε το γατάκι

Θεσσαλονίκη: Επικήρυξαν με 3.000 ευρώ τον δράστη που ποδοπάτησε και σκότωσε το γατάκι
Τα μέλη της φιλοζωικής, προχωρούν σε επικήρυξη του δράστη που ποδοπάτησε και σκότωσε το γατάκι προκειμένου να δοθούν, έστω και ανώνυμα, πληροφορίες INTIME / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Η Φιλοζωική οργάνωση Θεσσαλονίκης «Νοιάζομαι» η οποία είχε δημοσιοποιήσει και το γεγονός, προχώρησε στην επικήρυξη, με το ποσό των 3.000 ευρώ, του ατόμου που ποδοπάτησε μέχρι θανάτου ένα γατάκι.

Υπενθυμίζεται ότι το αδέσποτο γατάκι 1,5 μόλις μηνών, είχε βρει φρικτό θάνατο από το πόδι ενός αγνώστου ο οποίος, σύμφωνα με τη φιλοζωική, αφού το κυνήγησε, το πάτησε και ακόμη κι όταν το τραυματισμένο ζώο σύρθηκε να πάει στην φωλιά του για να κρυφτεί, τότε το ξαναπάτησε αποτελειώνοντάς το.

Η πράξη του που έγινε στα τέλη Αυγούστου, καταγράφηκε σε κλειστό κύκλωμα διπλανού καταστήματος και το βίντεο ήρθε στην κατοχή της φιλοζωικής οργάνωσης που προχώρησε στη συνέχεια στην καταγγελία του γεγονότος στην αστυνομία.

«Εκτοτε όμως επειδή δεν είχαμε καμία ενημέρωση για την πορεία της καταγγελίας, στις 12 Σεπτεμβρίου και σε μια προσπάθεια να γίνει γνωστή η ταυτότητα του κτήνους, δημοσιεύτηκε το βίντεο σε όλα ΜΜΕ και σοκαρισμένη όλη η Ελλάδα παρακολούθησε τις σκηνές φρίκης»», όπως καταγγέλλει η κ Εύη Καλαϊντζίδου από τη «Νοιάζομαι».

Από τότε όμως δεν υπάρχει καμία πληροφορία για την ταυτότητα του δράστη και σε μια τελευταία προσπάθεια να βρεθεί, τα μέλη της φιλοζωικής, προχωρούν σε επικήρυξή του προκειμένου να δοθούν, έστω και ανώνυμα, πληροφορίες.

Γνωστός στις Αρχές ο άνδρας που σκότωσε το γατάκι - «Έχει κακοποιήσει και άλλα ζώα»

«Είναι άνθρωπος γνωστός στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, έχει κακοποιήσει και άλλες φορές ζώα και έχει βιαιοπραγήσει και σε ανθρώπους» είχε δηλώσει η εκπρόσωπος της φιλοζωικής Θεσσαλονίκης «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ», Εύη Καλαϊτζίδου, στο Mega.

Όπως σημείωνε η κυρία Καλαϊτζίδου μέχρι τώρα του έχουν επιβληθεί μόνο ποινές με αναστολή.

«Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, γιατί στο βίντεο εμφανίζεται με καπέλο. Πρέπει να μην του αφήσουμε κανένα περιθώριο διαφυγής» είπε η ίδια αναφορικά με τη σύλληψη του δράστη.

Όπως φαίνεται στις παρακάτω εικόνες, ο άνδρας πλησίασε το νεογέννητο γατάκι, σε σημείο στο κέντρο της πόλης, κοίταξε γύρω του να δει αν υπάρχει κάποιος περαστικός και το πάτησε με το πόδι του, σκοτώνοντας του.

Στη συνέχεια έφυγε ανενόχλητος σαν να μην έχει συμβεί τίποτα.

Το βίντεο είδαν σε κατάστημα της περιοχής και το έστειλαν σε φιλοζωική εταιρεία για να βοηθήσουν στον εντοπισμό του συγκεκριμένου ανθρώπου.

Υπενθυμίζεται ότι ο βασανισμός ζώου αποτελεί κακούργημα και επιφέρει πρόστιμο έως και 50.000 ευρώ και ποινή φυλάκισης έως 10 έτη.

Προσοχή, ακολουθούν σκληρές εικόνες:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ