ΕΛΛΑΔΑ

Ελληνικό νησί υπέγραψε σύμφωνο συνεργασίας και φιλίας με τη Ρώμη (pics)

Ελληνικό νησί υπέγραψε σύμφωνο συνεργασίας και φιλίας με τη Ρώμη (pics)
Facebook / Sabrina Alfonsi

Σύμφωνο συνεργασίας και φιλίας υπέγραψαν στην Αιώνια Πόλη, ο δήμος της Σαμοθράκης με το πρώτο δημοτικό διαμέρισμα, της περιοχής του ιστορικού κέντρου της Ρώμης.

Το σύμφωνο υπέγραψαν χθες, Παρασκευή, ο δήμαρχος Σαμοθράκης, Αθανάσιος Βίτσας και η Σαμπρίνα Αλφόνσι, πρόεδρος του πρώτου δημοτικού διαμερίσματος της Ρώμης. Όπως τονίστηκε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, πρόκειται για μια πράξη φιλίας, στην μνήμη του Αινεία, εξόριστου της Τροίας και σπουδαίου προγόνου του Ρωμύλου, ιδρυτή της ιταλικής πρωτεύουσας.

rome5

Facebook / Sabrina Alfonsi

«Οι αρχαιολόγοι έχουν εντοπίσει πηγές βάσει των οποίων υπάρχει μια ιστορική ρίζα στη σχέση μας, με αρχαίες θεότητες, οι οποίες μεταφέρθηκαν στην Ρώμη. Αποφασίσαμε να επικαιροποιήσουμε τις σχέσεις αυτές με ένα σύμφωνο πολιτιστικού περιεχομένου, το οποίο και στο μέλλον μπορεί να επεκταθεί και στον τουριστικό τομέα», δήλωσε στο ΑΠΕ ο δήμαρχος της Σαμοθράκης, Αθανάσιος Βίτσας.

Κατά την παρέμβασή της, η πρόεδρος του πρώτου δημοτικού διαμερίσματος της Αιώνιας Πόλης, Σαμπρίνα Αλφόνσι,θέλησε να αναφερθεί στη σημαντική ευκαιρία που θα δοθεί στους νέους της Ρώμης και της Σαμοθράκης, με ανταλλαγές και ταξίδια επιμορφωτικού και πολιτικού χαρακτήρα. Πρόσθεσε, επίσης, ότι «πρόκειται για ένα μικρό, αλλά συγχρόνως και μεγάλο πολιτιστικό γεγονός».

rome4

Facebook / Sabrina Alfonsi

Την εκδήλωση για την υπογραφή του συμφώνου φιλίας χαιρέτησε, με μήνυμά του, και ο επικεφαλής της ευρωομάδας των σοσιαλιστών και δημοκρατικών, Τζιάνι Πιτέλα.

«Πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε, όλοι μαζί, υπέρ μιας αλληλέγγυας και ενωμένης Ευρώπης», τόνισε ο Πιτέλα, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση-αναφερόμενος στην πολιτική επικαιρότητα- ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να επιτευχθεί συμφωνία στο Eurogroup της 24ης Μαΐου, «αρχίζοντας, δικαίως, και τη συζήτηση για το χρέος».

rome3

Facebook / Sabrina Alfonsi

«Η Ελλάδα και οι Έλληνες τηρούν τις δεσμεύσεις τους, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο. Τώρα είναι η σειρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης να τιμήσει τις δεσμεύσεις της: μια βιώσιμη μείωση του δημόσιου χρέους», τόνισε ο Πιτέλα.

Στην υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας ήταν παρόντες, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου της Σαμοθράκης, Παναγιώτης Παπάς, ο βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Ρίζος, ο Ιταλός βουλευτής των «Δημοκρατικών», Ρομπέρτο Μορασούτ και ο Ιταλός ευρωβουλευτής Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ