ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Φουρθιώτη για «σκηνοθετημένους» πυροβολισμούς: «Είμαι αθώος, είναι σενάριο αστυνομικών οργάνων»

Δίκη Φουρθιώτη για «σκηνοθετημένους» πυροβολισμούς: «Είμαι αθώος, είναι σενάριο αστυνομικών οργάνων»
Μαζί του δικάζονται ακόμα τρεις κατηγορούμενοι ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ / INTIME

Με καταθέσεις μαρτύρων και δηλώνοντας «αθώος» ξεκίνησε η δίκη του παρουσιαστή Μένιου Φουρθιώτη, ο οποίος κάθεται στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τους «σκηνοθετημένους» πυροβολισμούς έξω από το σπίτι του στον Διόνυσο τον Απρίλιο του 2021.

Μαζί του δικάζονται ακόμα τρεις κατηγορούμενοι. Οι δύο πρώτοι φέρονται ως συνεργοί του παρουσιαστή, ενώ ο τελευταίος αντιμετωπίζει κατηγορίες σε σχέση με διακίνηση απαγορευμένων ουσιών σε αθλητές.

«Δηλώνω αθώος και θα αποδειχθεί από την ακροαματική διαδικασία ότι είναι σενάριο από τα αστυνομικά όργανα», είπε ο Μένιος Φουρθιώτης μετά την ανάγνωση του κατηγορητηρίου και ερωτηθείς από την πρόεδρο εάν αποδέχεται τις κατηγορίες.

Αθώοι δήλωσαν και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι.

Πρώτος στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ένας αστυνομικός, ο οποίος μαζί με συναδέλφους του τα ξημερώματα της 16ης Απριλίου 2021 εντόπισε μοτοσικλέτα με δύο αναβάτες στην περιοχή της Κηφισιάς, η οποία θεωρήθηκε ύποπτη γιατί δεν είχε πινακίδα και πίσω φως.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι δύο κατηγορούμενοι οι οποίοι φέρονται να πυροβολούσαν κατ'εντολή του Μένιου Φουρθιώτη το σπίτι του στο Διόνυσο, κατά την απομάκρυνσή τους από το σημείο έπεσαν σε μπλόκο της αστυνομίας και άρχισαν να πυροβολούν.

«Ο συνοδηγός είχε ένα σάκο από τον οποίο εξείχε ένα μακρύκανο όπλο.


Έστριψε το σώμα του αριστερά, μας σημάδεψε και άρχισε να πυροβολεί 3-4 φορές. Τον σάκο τον απέρριψαν στη συνέχεια, ήταν σκουρόχρωμος.


Φορούσαν κράνη και οι δύο. Εγώ ήμουν στην πρώτη μηχανή οδηγός», κατέθεσε μεταξύ άλλων.

Εισαγγελέας. Μπορείτε να περιγράψετε τον σωματότυπο;

Μάρτυρας: Φορούσαν μπουφάν, ήταν εύσωμοι, μετρίου αναστήματος.

Άλλος αστυνομικός που μετέβη στη λεωφόρο Θησέως στην Κηφισιά έχοντας λάβει σήμα ότι συνάδελφοί του δέχθηκαν επίθεση ανέφερε:

«Βρήκαμε τους κάλυκες και έναν σάκο στην κάθοδο προς Αθήνα. Περισυλλέξαμε τα πειστήρια και τα αποδώσαμε».

Οι καταθέσεις τους αμφισβητήθηκαν από την πλευρά της υπεράσπισης με τον συνήγορο υπεράσπισης Κ. Γώγο να ζητεί ο δεύτερος μάρτυρας να κρατηθεί για ψευδορκία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ