ΕΛΛΑΔΑ

Εξαφάνιση 48χρονης στην Ευρυτανία: «Εύρημα» στη λίμνη Κρεμαστών από το ειδικό ρομπότ

Εξαφάνιση 48χρονης στην Ευρυτανία: «Εύρημα» στη λίμνη Κρεμαστών από το ειδικό ρομπότ
Δύτες θα καταδυθούν στο σημείο της λίμνης Κρεμαστών όπου το ειδικό ρομπότ εντόπισε ένα «εύρημα» για να δουν αν πρόκειται για την εξαφανισμένη γυναίκα Screen grab youdube / evrytanika.gr

Ένα «εύρημα» εντόπισε στα νερά της λίμνης των Κρεμαστών το ειδικό ναυαγοσωστικό ρομπότ που έχει επιστρατευτεί στις έρευνες αναζήτησης της 48χρονης γυναίκας στην Ευρυτανία.

Όπως ανακοινώθηκε από τον Ερυθρό Σταυρό που έχει παραχωρήσει εξελιγμένο τεχνολογικά μηχάνημα, εντοπίστηκε «κάποιο εύρημα» σε βάθος 70 μέτρων.

Δύτες θα καταδυθούν, για να διαπιστώσουν εάν πρόκειται για την 48χρονη γυναίκα που αναζητείται.

«Σύμφωνα με τις πρώτες έρευνες που διεξήγαγε το κλιμάκιο του Ε.Ε.Σ. σαρώνοντας τον βυθό της λίμνης, εντοπίστηκε πιθανό σημείο σε μεγάλο βάθος που μπορεί να σχετίζεται με την εξαφάνιση. Οι ενδείξεις δόθηκαν στις αρμόδιες ερχές προκειμένου δύτες να ερευνήσουν το σημείο», αναφέρει σχετικά ο Ερυθρός Σταυρός

Οι έρευνες συνεχίζονται σήμερα, Σάββατο, στη λίμνη Κρεμαστών για τρίτη συνεχή μέρα, για τον εντοπισμό της 48χρονης τα ίχνη της οποίας χάθηκαν την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου.

Οι Αρχές εξετάζουν μεταξύ άλλων και το ενδεχόμενο η γυναίκα να έπεσε στα νερά της λιμνης σε μια κίνηση απελπισίας.

Στις έρευνες το ειδικό ρομπότ του Ερυθρού Σταυρού

Σύμφωνα με τη τοπική ιστοσελίδα evrytanikanea.gr το έργο των συνεργείων έρευνας και διάσωσης που επιχειρούν στη Λίμνη των Κρεμαστών συνδράμει από το Σάββατο ένα νέο εξελιγμένο τεχνολογικά μηχάνημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Ονομάζεται sonar emily και είναι τηλεκατευθυνόμενο ναυαγωσωστικό ρομπότ το οποίο προσφέρει πολύτιμες λύσεις στο δύσκολο έργο των εθελοντών - ναυαγοστών του Ε.Ε.Σ. που επιχειρούνσ την περιοχή.

Το ρομπότ βοηθά στον εντοπισμό αγνοούμενων στο νερό χρησιμοποιώντας υπερσύγχρονα συστήματα σόναρ και ραντάρ που διαδιαθέτει και έχοντας τη δυνατότητα εντοπισμού έως και σε βάθος 70 μέτρων. Το ρομπότ κινείται στηνεπιφάνεια του νερού μέσω τηλεχειρισμού και σκανάρει τον βυθό προς αναζήτηση αγνοουμένων ενώ παράλληλα στέλνει ζωντανήεικόνα σε ειδική οθόνη που παρακολουθείται από τα μέλη του Ερυθρού Σταυρού. Έχει ακτίνα δράσης 400μέτρα και οι αρχές ευελπιστούν ότι θα συνδράμει αποφασιστικά στις έρευνες.

Στις έρευνες συμμετέχει η ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ με έξι άτομα και διασωστική λέμβο και επικεφαλής τον Διοικητή Χρήστο Πλουμάκη και ακόμη έξι πυροσβέστες με τρία οχήματα από τις διπλανές υπηρεσίες, στελέχη του Ορειβατικού Συλλόγου Αγράφων και του Ελληνικού Διασωστικού Σώματος και της Αστυνομίας.

Μυστήριο η ανάρτηση και το σημείωμα στο αυτοκίνητό της

Την εξαφάνιση της 48χρονης από την γέφυρα Ταρτάνας στην Ευρυτανία, είχε δηλώσει μια φίλη της, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να είχε πέσει θύμα ενδοοικογενιακής βίας.

Η γυναίκα είναι από τη Λαμία, αλλά ζει και εργάζεται στο Καρπενήσι και σύμφωνα με πληροφορίες από την τοπική ιστοσελίδα lamiareport.gr, με ανάρτησή της στα social media, φέρεται να είχε εκδηλώσει την πρόθεσή της να κάνει κακό στον εαυτό της. Η συγκεκριμένη ανάρτηση κινητοποίησε κάποιους φίλους, που ενημέρωσαν τον άνδρα της κι αυτός με τη σειρά του την αστυνομία.

Το αυτοκίνητο της 48χρονης εντοπίστηκε στη γέφυρα Τατάρνας την Πέμπτη, κλειδωμένο και μέσα είχε αφήσει το κινητό της και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μέσα σε αυτό έχουν βρεθεί κάποια παπούτσια και ένα σημείωμα το οποίο όμως φαίνεται ότι είναι βιαστικά γραμμένο και ασυνάρτητο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ