ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στο Βόλο: Κάηκε ολοσχερώς το εργοστάσιο - Ολονύχτια η μάχη με τις φλόγες

Φωτιά στο Βόλο: Κάηκε ολοσχερώς το εργοστάσιο - Ολονύχτια η μάχη με τις φλόγες
Κάηκε ολοσχερώς το παλιό εργοστάσιο από τη φωτιά που εκδηλώθηκε στις εγκαταστάσεις του στη βιομηχανική ζώνη Βόλου Screen grab / magnesianews.gr

Ολοκληρωτική είναι η καταστροφή εγκαταστάσεων του παλιού εργοστασίου στη βιομηχανική ζώνη του Βόλου, που παροδόθηκε στις  φλόγες το απόγευμα του Σαββάτου.

Σύμφωνα με επικοινωνία του CNN Greece με το γραφείο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το εργοστάσιο έχει καεί ολοσχερώς, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις φλόγες και όλη τη νύχτα αν χρειαστεί - όπως μας είπαν - για να περιορίσουν την έκταση της πυρκαγιάς. Πάντως, όπως τόνιζαν δεν υπάρχει κίνδυνος επέκτασης της φωτιάς, στη βιομηχανική ζώνη.

Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα. Επίσης, υδροφόρα του Δήμου Βόλου, της Πολιτικής Προστασίας και της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων συνδράμουν στην κατάσβεσή της, ενώ η Αστυνομία έχει αποκλείσει την πρόσβαση στη βιομηχανική περιοχή.

Συγκεκριμένα, η φωτιά εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις που ανήκουν στην εταιρεία «Καρακατσάνης». Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την τοπική ιστοσελίδα thenewspaper.gr, η φωτιά ξεκίνησε από τον εξωτερικό χώρο του κτηρίου και επεκτάθηκε στη συνέχεια μέσα σε αυτό.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ακούγονταν ήχοι από εκρήξεις μέσα από το εργοστάσιο, ενώ όλη η περιοχή καλύφθηκε από πυκνούς μαύρους καπνούς που είναι ορατοί όχι μόνο από το κέντρο του Βόλου, αλλά και από το Νότιο Πήλιο και από τον θεσσαλικό κάμπο.

Στην Α' ΒΙΠΕ Βόλου έσπευσε όλη η δύναμη της Πυροσβεστικής της ΒΙΠΕ Βόλου, που δίνουν μάχη για την κατάσβεσή της, ενώ δυνάμεις προς ενίσχυση έχουν κληθεί και από την γειτονική Λάρισα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ