ΕΛΛΑΔΑ

Κως: Τριετή ποινή φυλάκισης σε πρώην τραπεζικό υπάλληλο για υπεξαίρεση 470.000 ευρώ

Κως: Τριετή ποινή φυλάκισης σε πρώην τραπεζικό υπάλληλο για υπεξαίρεση 470.000 ευρώ
Ο κατηγορούμενος για υπεξαίρεση κατάφερε να αφαιρέσει συνολικά 151.000 ευρώ από λογαριασμούς πελατών της τράπεζας ΙΝΤΙΜΕ (Φωτογραφία αρχείου)

Σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ είχε υπεξαιρέσει πρώην τραπεζικός υπάλληλος στην Κω, που λόγω της ιδιότητάς του αφαιρούσε χρήματα από λογαριασμούς πελατών και της τράπεζας όπου εργαζόταν.

Ο 59χρονος πρώην τραπεζικός υπάλληλος καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε φυλάκιση τριών ετών με τριετή αναστολή, για υπεξαίρεση ποσού 470.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα rodiaki.gr, το δικαστήριο τού αναγνώρισε τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Δωδεκανήσου με το οποίο παραπέμφθηκε σε δίκη, ο 59χρονος ήταν τραπεζικός υπάλληλος και εργαζόταν σε υποκατάστημα στην Κω.

Όπως μάλιστα αναφέρεται, ήταν προϊστάμενος ταμειολογιστών που στα καθήκοντά του ήταν η έκδοση, σύνταξη και τήρηση των εγγράφων κινήσεως των λογαριασμών των πελατών της τράπεζας, δηλαδή βιβλιαρίων καταθέσεων πάσης φύσεως λογαριασμών (προθεσμιακών, ταμιευτηρίου) καρτελών, ηλεκτρονικών εγγράφων κινήσεως των λογαριασμών, ενώ ασχολούταν και με τις πράξεις που αφορούσαν σε προθεσμιακούς και καταθετικούς λογαριασμούς, έχοντας την επιμέλεια της ταμειακής διακίνησης των χρηματικών συναλλαγών της εν λόγω τράπεζας.

Ο 59χρονος λοιπόν, κατηγορείται ότι το χρονικό διάστημα από τις 21 Μαΐου 2012 έως τις 19 Φεβρουαρίου 2014, εκμεταλλευόμενος την υπαλληλική του αυτή ιδιότητα, διενεργούσε εγχρήματες συναλλαγές αφού προέβαινε σε παράνομες αναλήψεις από λογαριασμούς πελατών με τη χρήση ανυπόγραφων παραστατικών πελάτη (συνολικά 151.000 ευρώ), αλλά και χρηματικών ποσών που του είχε εμπιστευθεί η τράπεζα λόγω της ιδιότητάς του (συνολικά 319.031 ευρώ) αφαιρούσε και ιδιοποιούτο παράνομα τα χρηματικά αυτά ποσά, το σύνολο των οποίων ανέρχεται σε 470.031 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ