ΕΛΛΑΔΑ

Την Τετάρτη θα απολογηθεί ο πατέρας για την κακοποίηση βρέφους - Διασωληνωμένο το μωρό

Την Τετάρτη θα απολογηθεί ο πατέρας για την κακοποίηση βρέφους - Διασωληνωμένο το μωρό
Το βρέφος νοσηλεύεται διασωληνωμένο στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» Unsplash / Charles Eugene (Φωτογραφία αρχείου)

Το πρωί της Τετάρτης 28 Σεπτεμβρίου θα απολογηθεί μετά την προθεσμία που ζήτησε και έλαβε από τον εισαγγελέα, ο 20χρονος πατέρας, που κατηγορείται για κακοποίηση του τεσσάρων μηνών μωρού του σε χωριό της Μεσσηνίας.

Ο 20χρονος οδηγήθηκε την Δευτέρα ενώπιον του εισαγγελέα, με τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας και ενδοοικογενειακής βίας, ενώ το βρέφος νοσηλεύεται διασωληνωμένο στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία». Η μητέρα του βρέφους που επίσης συνελήφθη, αφέθηκε ελεύθερη και θα απολογηθεί την Τετάρτη.

Ο ίδιος σύμφωνα με την ΕΡΤ μέσω του συνηγόρου του Νίκο Αγγελόπουλο, κάνει λόγο για «κακιά στιγμή». Όπως είπε ο κ. Αγγελόπουλος, ο πατέρας υποστήριξε πως δεν ήξερε πώς να αντιμετωπίσει το κλάμα του παιδιού και πως είναι σε άσχημη κατάσταση. Ανέφερε δε πως η μητέρα παραμένει στο πλευρό του.

Οι γιατροί στο Παίδων που είχε μεταφέρει αρχικά το μόλις τεσσάρων μηνών παιδί του, διαπίστωσαν ότι το βρέφος έφερε τραύματα στα πλευρά, ακόμα και στον αμφιβληστροειδή.

Μάλιστα οι γιατροί σε μια πρώτη διάγνωση διαπίστωσαν ότι το βρέφος είχε υποστεί το λεγόμενο τραύμα έντονης πίεσης που συμβαίνει όταν κάποιος πάρει στα χέρια του ένα βρέφος και αρχίσει να το ταρακουνά με ένταση και πίεση.

Αρχικά ο πατέρας υποστήριξε ότι δεν γνώριζε πως προκλήθηκαν τα τραύματα στο βρέφος και ότι ήταν πολύ πιθανό να είχε πέσει από τον καναπέ που το είχε αφήσει για λίγο. Οι αστυνομικοί όμως της ασφάλειας στην Καλαμάτα όπου εκτυλίχθηκε το περιστατικό, πήγαν στο σπίτι και έκαναν αυτοψία και δεν εντόπισαν να είναι συμβατά τα χτυπήματα με πτώση από τον καναπέ.

Ο πατέρας που ήταν μόνος του στο σπίτι με το μωρό παραδέχθηκε μετά ότι το βρέφος άρχισε να κλαίει έντονα και εκείνος προσπάθησε να το κάνει να σταματήσει να κλαίει. Όταν γύρισε στο σπίτι και η μητέρα του βρέφους και οι δύο μαζί έφυγαν από την Καλαμάτα και μετέφεραν το παιδί στο Παίδων στην Αθήνα, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τη σοβαρή κατάσταση του βρέφους.

Οι γονείς συνελήφθησαν, ο πατέρας για τον σοβαρό τραυματισμό του παιδιού, ενώ η μητέρα συνελήφθη καθώς το σπίτι τους στην Καλαμάτα βρέθηκε ποσότητα χασίς καθώς επίσης και ένα όπλο.

Σε κρίσιμη κατάσταση το βρέφος

Το 4 μηνών κοριτσάκι από τη Μεσσηνία, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα messinialive.gr μεταφέρθηκε από τους γονείς του και από το χωριό του, τον Αετό Τριφυλίας, στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.

Τα συμπτώματα του βρέφους ήταν έντονοι σπασμοί και οι γιατροί στην Κυπαρισσία έκριναν σκόπιμο να μεταφερθεί άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας δυο ώρες αργότερα.

Στη συνέχεια οι γιατροί στο Νοσοκομείο Καλαμάτας έκριναν ότι το παιδί έπρεπε να διασωληνωθεί και να φύγει άμεσα για το Νοσοκομείο «Παίδων» στην Αθήνα, ενώ παράλληλα ειδοποίησαν και τις αστυνομικές αρχές, καθώς διαπίστωσαν πως το παιδί έπασχε από σύνδρομο ανατάραξης Shaken Baby Syndrome (SBS) που του δημιούργησε αλυσιδωτά σοβαρά προβλήματα από έντονο ταρακούνημα, ενώ έφερε μώλωπες στο σώμα του.

Όπως έδειξαν οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, το βρέφος φέρει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και μώλωπες σε όλο το σώμα του. Το παιδί έχει σπασίματα στα πλευρά και αιμάτωμα στα μάτια, σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ