Ειδικό Δικαστήριο: «Όχι» στο αίτημα Παπαγγελόπουλου - Τουλουπάκη για τηλεοπτική κάλυψη της δίκης
Στην απόρριψη του αιτήματος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και της πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη για τηλεοπτική κάλυψη και απευθείας μετάδοση της δίκης τους προχώρησε το Ειδικό Δικαστήριο.
Το αίτημα των κατηγορουμένων απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία 8-5 με το σκεπτικό ότι «η δίκη αυτή έχει περιορισμένο κατηγορητήριο σε σχέση με την αρχική κατηγορία και γι’ αυτό δεν υφίσταται το σημαντικό – ουσιώδες δημόσιο συμφέρον». Μεταξύ των δικαστών που μειοψήφησαν είναι και η πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου Βασιλική Ηλιοπούλου.
Αντίθετα η εισαγγελέας της έδρας, Όλγα Σμυρλή, τάχθηκε υπέρ του αιτήματος για την ύπαρξη τηλεοπτικής κάμερας εντός της αίθουσας του Ειδικού Δικαστηρίου για λόγους δημόσιου συμφέροντος όπως υποστήριξε.
«Πρέπει να επισημάνω ότι ο δικαστής και ο εισαγγελέας κρίνει κατά νόμο και κατά συνείδηση. Στην προκειμένη περίπτωση δεν βρίσκω λόγους για τους οποίους να μη συναινέσω. Δεδομένου ότι δεν μπορεί να παραγνωριστεί το γεγονός ότι η υπόθεση έχει απασχολήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα την πολιτική ζωή του τόπου και όχι μόνο. Θεωρώ ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι αυτή η δίκη δεν περικλείει δημόσιο συμφέρον. Ορισμένα τεχνικά θέματα και το εάν θα υπάρχει ολική ή μερική κάλυψη αν το δικαστήριο το αποφασίσει θα τα δούμε» ανέφερε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας.
Τελικά το Ειδικό Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα και διέκοψε για την ερχόμενη Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ειδικό Δικαστήριο: Απορρίφθηκε το αίτημα Τουλουπάκη για προσκόμιση εγγράφων από το υπ. Δικαιοσύνης
Ξεκινούν εργασίες στα αεροδρόμια Κέρκυρας, Μυτιλήνης και Μυκόνου - Πότε δεν θα γίνονται πτήσεις
13:15
City Unity College: Σπουδές με το βλέμμα στο παρόν και το μέλλον της αγοράς εργασίας
13:10
Κυψέλη: Θρίλερ με ανθρώπινα μέλη στην Αλεπότρυπα - Εντοπίστηκαν κοντά σε γήπεδο
13:07
LIVE: Μείωση τιμών ηλεκτρικής ενέργειας κατά 30% - Τα νέα μέτρα ενεργειακής αυτονομίας
13:01