ΕΛΛΑΔΑ

Ληστεία μετά φόνου στην Τούμπα: «Δεν ήθελα να σκοτώσω» λέει ο 28χρονος

Ληστεία μετά φόνου στην Τούμπα: «Δεν ήθελα να σκοτώσω» λέει ο 28χρονος
«Δεν είχα πρόθεση να σκοτώσω» είπε ο 28χρονος που δικάζεται για τον θάνατο του 44χρονου Μάριου στη ληστεία μετά φόνου στην Τούμπα ΑΠΕ - ΜΠΕ (Φωτογραφία αρχείου)

«Δεν είχα πρόθεση να σκοτώσω. Και δεν ήξερα ότι το πιστόλι είχε μέσα σφαίρες. Πήγα μόνο να κάνω την ληστεία. Ήμουν υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών», ισχυρίστηκε ο 28χρονος κατηγορούμενος για τη ληστεία μετά φόνου του 44χρονου Μάριου, κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης.

Την ίδια ώρα, ο δεύτερος κατηγορούμενος για τη συνεργεία στη ληστεία που έγινε στο κατάστημα ψιλικών αρνήθηκε την κακουργηματική κατηγορία.

«Ήταν το μοναχοπαίδι μου, το στήριγμά μου»

«Ήταν ο μοναχογιός μου. Έχασα και τον άνδρα μου το 2004. Ήταν το στήριγμα μου, το παιδί μου. Δούλευε πρωί βράδυ. Μου είπε θα πάει στη βραδινή βάρδια, για να πάρει περισσότερα χρήματα και να ζούμε καλύτερα» κατέθεσε η μητέρα του άτυχου 44χρονου και εξήγησε στο δικαστήριομ πως έμαθε για το θάνατο του γιου της.

«Με πήρε τηλέφωνο το αφεντικό του. Μου είπε “χτυπήσανε τον Μάριο”. Μου είπε ότι είναι άσχημα. Μίλησα με τον αστυνομικό. Ήμουν μόνη στο σπίτι. Έπεσα κάτω, δεν είχα κουράγιο. Μέσα στο ταξί προς το νοσοκομείο άκουσα στο ραδιόφωνο- στις ειδήσεις- ότι πέθανε. Ήταν το στήριγμα μου. Στις 6 Νοεμβρίου που τον σκότωσαν τον είχα βαφτίσει» ανέφερε η 70χρονη μητέρα του 44χρονου Μάριου, σύμφωνα με το grtimes.gr.

Το χρονικό

Τον Νοέμβριο του 2021 ο 44χρονος Μάριος έπεσε νεκρός από τα πολλαπλά χτυπήματα και τη μία σφαίρα που δέχτηκε από το όπλο που κρατούσε ο δράστης που εισέβαλλε στο ψιλικατζίδικο που εργαζόταν το θύμα.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο άτυχος 44χρονος πάλεψε για τη ζωή του χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει. Τον άτυχο υπάλληλο εντόπισε ένας διερχόμενος και ειδοποίησε την αστυνομία. Το θύμα άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο της πόλης όπου μεταφέρθηκε.

Ο δράστης έχοντας καλύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του μπήκε στο ψιλικατζίδικο με σκοπό τη ληστεία και υπό την απειλή όπλου άρπαξε άγνωστο χρηματικό ποσό.

Η αστυνομία έλαβε υλικό από τις κάμερες ασφαλείας και κατέληξε στη σύλληψη του δράστη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ