ΕΛΛΑΔΑ

Ζωγράφου: Δύο χρόνια κρυβόταν στην εστία ο καταζητούμενος - Τα ντελίβερι και τα τηλεφωνήματά του

Ζωγράφου: Δύο χρόνια κρυβόταν στην εστία ο καταζητούμενος - Τα ντελίβερι και τα τηλεφωνήματά του
Εικόνα από την επιχειρηση στου Ζωγράφου CNN Greece

Τηλεφωνικές συνομιλίες που δείχνουν ότι ο καταζητούμενος με εντάλματα σύλληψης Αλβανός κακοποιός είχε βρει τα τελευταία δύο χρόνια κρησφύγετο στη φοιτητική εστία στου Ζωγράφου έχουν στα χέρια τους οι Αρχές.

Με πολύ θράσος, αλλά και υπερβολική σιγουριά ότι είχε βρει το τέλειο κρησφύγετο που κανένας δεν θα τον αναζητούσε, ο 30χρονος σκληρός κακοποιός επικοινωνούσε με τη σύζυγό του, για να του πάει φαγητό, ρούχα κι ό,τι άλλο ήθελε κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ έφτανε στο σημείο να κάνει ακόμη και παραγγελίες ντελίβερι.

Και όλα αυτά, τη στιγμή που το σπίτι του βρισκόταν σε πολύ κοντινή απόσταση από τη φοιτητική εστία.

Ο 30χρονος κακοποιός είχε σε βάρος του εντάλματα για ληστείες, ναρκωτικά, αλλά και για το νόμο περί όπλων και τα τρία τελευταία χρόνια τον αναζητούσαν οι ελληνικές Αρχές.

Την ίδια ώρα, μέσα στους χώρους της φοιτητικής εστίας οι υπόλοιποι συλληφθέντες επίσης σεσημασμένοι κακοποιοί, είχαν βρει το τέλειο ορμητήριο για τις ληστρικές τους επιθέσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και πριν από μερικές ημέρες οι κακοποιοί έφευγαν από τη φοιτητική εστία, έκαναν ληστείες σε σούπερ μάρκετ και τράπεζες και επέστρεφαν και πάλι στο ορμητήριό τους, δηλαδή τη φοιτητική εστία.

Στο «μικροσκόπιο» η δόκιμη αστυνομικός

Εν τω μεταξύ, στο «μικροσκόπιο» μπαίνει η δράσης της δοκίμου αστυνομικού, η οποία φέρεται να είχε σχέση με έναν από τους συλληφθέντες κακοποιούς.

Σύμφωνα με την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., φέρεται να ενημέρωνε για τις κινήσεις των αστυνομικών.

22 συλλήψεις μετά την έφοδο των αστυνομικών

Κατά τα λοιπά, σε 22 συλλήψεις προχώρησαν οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών στη μεγάλη επιχείρηση εξάρθρωσης εγκληματικής οργάνωσης, με ορμητήριο τη παλιά φοιτητική εστία στου Ζωγράφου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν και όπλα ενώ οι συλληφθέντες έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις ελληνικές Αρχές για κλοπές και ληστείες.

Ανάμεσα μάλιστα στους συλληφθέντες είναι και μια δόκιμη αστυνομικός, που υπηρετεί στο Α.Τ. της περιοχής και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες φέρεται να ενημέρωνε τους κακοποιούς για τις κινήσεις των αστυνομικών.

Ο τραυματίας από τον πυροβολισμό της αστυνομικού, αλβανικής καταγωγής, χαρακτηρίζεται ως ένας από τους πιο σκληρούς κακοποιούς που έχει στο ενεργητικό του περίπου 30 ληστείες και σε βάρος του εκκρεμούσαν εντάλματα για ληστείες, όπλα και ναρκωτικά.

Την ίδια ώρα, και ο θείος του είχε απασχολήσει την αστυνομία όταν κατηγορήθηκε πριν από τρία χρόνια για την απαγωγή ενός παιδιού στο Παγκράτι, ζητώντας από τους γονείς του όσα χρήματα είχαν στο σπίτι.

Πώς τραυματίστηκε ο 30χρονος

Ο 30χρονος επιτέθηκε εναντίον 35χρονης ανθυπαστυνόμου, την ώρα που αποχωρούσε από την επιχείρηση λόγω αδιαθεσίας που αισθάνθηκε.

Η ανθυπαστυνόμος τραυμάτισε τον άνδρα, κάνοντας χρήση του υπηρεσιακού της όπλου, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό και νοσηλεύεται φρουρούμενος. Η αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Το πρωί ξεκίνησε ευρεία επιχείρηση της αστυνομίας, με τη συμμετοχή της ΕΚΑΜ, Δίωξης Ναρκωτικών, του Αλλοδαπών και της ΟΠΚΕ στην παλιά φοιτητική εστία, μετά από πληροφορίες ότι το συγκεκριμένο κτήριο λειτουργούσε ως ορμητήριο συμμοριών που λυμαίνονταν την περιοχής, κυρίως για κλοπές, ληστείες και ναρκωτικά.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό

«Ευρεία αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 06:00 το πρωί στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου και ειδικότερα στην Φοιτητική Εστία, παρουσία Εισαγγελέα, σε συνδυασμό με τη διεξαγωγή ερευνών σε σπίτια υπόπτων για εγκληματικές δραστηριότητες.

Η επιχείρηση διεξάγεται διότι η Φοιτητική Εστία, χρησιμοποιείται ως ορμητήριο και καταφύγιο από κακοποιούς, με ιδιαίτερα έντονη δράση -ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών- στην ευρύτερη περιοχή του Ζωγράφου, της Καισαριανής, του Βύρωνα και της Αθήνας.

Στη διάρκεια της επιχείρησης, 35χρονη ανθυπαστυνόμος αισθάνθηκε αδιαθεσία και αποχώρησε. Κατά την αποχώρησή της δέχθηκε επίθεση από σεσημασμένο 30χρονο αλλοδαπό, τον οποίο τραυμάτισε κάνοντας χρήση του υπηρεσιακού της όπλου.

Σε βάρος του 30χρονου εκκρεμούν 4 εντάλματα σύλληψης για ληστείες, όπλα και ναρκωτικά. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό και νοσηλεύεται φρουρούμενος. Η αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν 6 ομάδες ΟΠΚΕ, 4 ομάδες της ΕΚΑΜ, ομάδες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών. Η επιχείρηση συνεχίζεται και με την ολοκλήρωσή της θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ