Νέα διαμαρτυρία στην Αθήνα για τη δολοφονία Αμινί και το ιρανικό καθεστώς
Νέα κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας με αφορμή τη δολοφονία της Μάχσα Αμινί, που έχει πυροδοτήσει ένα διεθνές κύμα διαμαρτυρίας για το θεοκρατικό καθεστώς του Ιράν και την καταστολή των δικαιωμάτων των γυναικών.
Συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στις γυναίκες του Ιράν και τις μαζικές αντικαθεστωτικές διαμαρτυρίες που λαμβάνουν χώρα εδώ και 12 ημέρες, πραγματοποιήθηκε στη Αθήνα.
Οι διαδηλωτές, ανάμεσά τους Ιρανοί πρόσφυγες, με κεντρικό σύνθημά τους το «Γυναίκα, Ζωή, Ελευθερία» συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στην πλατεία Βικτωρίας.
Κρατώντας φωτογραφίες της 22χρονης Μαχσά Αμινί πργματοποίησαν πορεία στις γειτονιές του Αγίου Παντελεήμονα, ενώ κάποιοι διαδηλωτές έκαψαν φωτογραφίες του ανώτατου θρησκευτικού ηγέτη του Ιράν, Χοσεϊνί Χαμενεΐ.
To κάλεσμα για τη σημερινή κινητοποίηση έκαναν φεμινιστικές συλλογικότητες της Αθήνας.
Τραμπ: «Ο Πούτιν δεν θα επιτεθεί σε χώρα του ΝΑΤΟ» - Κλειστά χαρτιά για το ταξίδι Ράτκλιφ στη Μόσχα
21:17
Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε 18χρονη από την λίμνη Δερματά στη Βέροια
21:06
CNNi: Πώς θα μπορούσε να αντιδράσει το Ιράν στην οικονομική «D-Day» - Σεισμό υπόσχεται η Τεχεράνη
20:55
«Αρμαγεδών» στο Νεπάλ: Στους 389 οι νεκροί - Το «φαινόμενο ντόμινο» και το μυστήριο του παγετώνα
20:43