ΕΛΛΑΔΑ

Προπύλαια: Νέα συγκέντρωση αλληλεγγύης προς το κίνημα αμφισβήτησης στο Ιράν

Προπύλαια: Νέα συγκέντρωση αλληλεγγύης προς το κίνημα αμφισβήτησης στο Ιράν
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα Προπύλαια CNN Greece/ Αλέξανδρος Γαστεράτος

Σε εξέλιξη βρίσκεται στα Προπύλαια νέα συγκέντρωση αλληλεγγύης προς το κίνημα αμφισβήτησης στο Ιράν που ξέσπασε με αφορμή τον θάνατο της Μάχσα Αμινί, ενώ τελούσε υπό κράτηση επειδή δεν φορούσε «σωστά» την μαντίλα της.

Οι συγκεντρωμένοι τραγουδούν και φωνάζουν συνθήματα, ενώνοντας τις φωνές τους με εκείνες των γυναικών που διαδηλώνουν στο Ιράν διεκδικώντας τα δικαιώματά τους.

Οι διαδηλωτές θα επιχειρήσουν να πραγματοποιήσουν πορεία και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εξωτερικών στη Βασ. Σοφίας.

Διαδηλώσεις πραγματοποιούνται σήμερα σε δεκάδες πόλεις σε όλο τον κόσμο σε ένδειξη αλληλεγγύης προς το κίνημα αμφισβήτησης στο Ιράν .

Οι διαδηλώσεις στο Ιράν, η καταστολή των οποίων έχει κοστίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 83 ανθρώπους, ξεκίνησαν μετά τον θάνατο τις 16 Σεπτεμβρίου της 22χρονης Κούρδισσας, τρεις ημέρες μετά τη σύλληψή της επειδή δεν φορούσε σωστά τη μαντίλα της.

Οι ιρανικές αρχές, που αρνούνται οποιαδήποτε εμπλοκή των δυνάμεων ασφαλείας στον θάνατο της Αμινί, έχουν συλλάβει εκατοντάδες διαδηλωτές.

Κινητοποιήσεις αλληλεγγύης, στις οποίες συμμετέχει η ιρανική διασπορά, είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθούν σήμερα σε περισσότερες από 150 πόλεις σε όλο τον κόσμο, από το Τόκιο ως το Σαν Φρανσίσκο και το Λονδίνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ