ΕΛΛΑΔΑ

Ετοιμάζουν επιχείρηση εκκένωσης της Ειδομένης

Ετοιμάζουν επιχείρηση εκκένωσης της Ειδομένης

Αρχίζει την Τρίτη το πρωί σύμφωνα με πληροφορίες η επιχείρηση για την εκκένωση της Ειδομένης. Οι επιτελείς της Κατεχάκη αποφάσισαν σήμερα τις λεπτομέρειες του επιχειρησιακού σχεδίου στο οποίο θα συμμετέχουν όλοι οι συναρμόδιοι φορείς.

Σύμφωνα με το σχέδιο η περιοχή έχει χωριστεί σε τομείς, ξεκινώντας από τα σημεία που είναι κοντά στον κεντρικό δρόμο και θα προχωρούν προς τα σύνορα. Στην περιοχή θα φτάσουν αστυνομικές δυνάμεις και μάλιστα ήδη ξεκινούν από την Αττική πάνω από 10 διμοιρίες. Την ίδια ώρα θα ληφθούν αυξημένα μέτρα ασφαλείας και στα κέντρα φιλοξενίας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης πάνω από την Ειδομένη θα πετά το ελικόπτερο της ελληνικής αστυνομίας το οποίο θα δίνει απευθείας εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων.

Όσοι επεξεργάστηκαν το σχέδιο πιστεύουν ότι θα διαρκέσει από λίγες ημέρες μέχρι και μια εβδομάδα ενώ 8.500 άτομα θα μεταφερθούν με λεωφορεία σε δομές φιλοξενίας σε όλη την Ελλάδα.

Η εντολή που δόθηκε είναι να μην υπάρξουν σκηνές βίας και να αποφεύγονται οι εντάσεις.

Επίσης θα δημιουργηθεί μια ζώνη ασφαλείας μέσα από την οποία δεν θα μπορούν να κινούνται άτομα που δεν έχουν σχέση με την επιχείρηση.

Πάντως ο προβληματισμός ,για το αν θα είναι επαρκείς οι δομές που υπάρχουν για να φιλοξενήσουν τα άτομα από την Ειδομένη, παραμένει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ