ΕΛΛΑΔΑ

Καβάλα - Δικηγόρος της οικογένειας του θύματος: «Ήταν οδυνηρή η σχέση τους, υπήρχε μεγάλο χάσμα»

Καβάλα - Δικηγόρος της οικογένειας του θύματος: «Ήταν οδυνηρή η σχέση τους, υπήρχε μεγάλο χάσμα»
«Σιγά – σιγά η κοπέλα άρχισε να συνειδητοποιεί ότι το χάσμα που χώριζε αυτούς τους δύο ανθρώπους ήταν τεράστιο», αναφέρει ο δικηγόρος ΚΟΤΣΙΡΕΑΣ ΗΛΙΑΣ/INTIME

Για το έγκλημα στην Καβάλα που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο μίλησε ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος Μάρκος Αποστολίδης.

«Αυτή η σχέση, η ολέθρια και οδυνηρή ξεκίνησε πριν περίπου τεσσεράμισι χρόνια... Αυτή η κοπέλα ήρθε στο χωριό της μητέρας της για να ασχοληθεί με κάποια εργασία που είχε στο πλαίσιο των σπουδών που είχε κάνει. και άλλες φορές είχε επισκεφτεί το συγκεκριμένο χωριό γιατί ήταν το χωριό της μητέρας της. Κατά ένα παράδοξο τρόπο, αυτή η κοπέλα ήταν λάτρης της φύσης. Λάτρης του ζωικού βασιλείου – ήταν αυτά τα ενδιαφέροντά της, πέρα από τις σπουδές της», είπε ο δικηγόρος στην ΕΡΤ.

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας: «Ερωτεύτηκε τον τόπο αυτό αρχικά και ενδεχομένως αργότερα στο πρόσωπο του δράστη. Βρήκε τον άνθρωπο που θα ενσάρκωνε τα όνειρά της σχετικά με τον τρόπο ζωής στη φύση. Με αυτό το βουκολικό τρόπο ζωής (…) Η λεκτική βία μετεξελίχθηκε σε αυτό το οποίο είδαμε προχθές. Εκτός όμως από τη λεκτική βία, ξέρετε, υπήρχε και ένα καθεστώς αν θέλετε, εκμετάλλευσης οικονομικής και όχι μόνο, γιατί αυτή η κοπέλα στην ουσία ήταν σύντροφος του ανθρώπου αυτού, αλλά στην ουσία ήταν συνοδοιπόρος σε μια πολύ δύσκολη δουλειά την οποία έκανε. Ζούσε πάνω στην Καβάλα, στο βόρειο τμήμα της Καβάλας».

«Αυτή η ασφυκτική κατάσταση άρχισε μετά τη γέννηση του παιδιού τους, γιατί η μητέρα, με βάση το μητρικό φίλτρο, καταλάβαινε ότι δεν είναι δυνατόν και το παιδί που έφερε και η ζωή του παιδιού της να εξελιχθεί με τον τρόπο αυτό (…) Σιγά – σιγά η κοπέλα άρχισε να συνειδητοποιεί ότι το χάσμα που χώριζε αυτούς τους δύο ανθρώπους ήταν τεράστιο».

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος – εγκληματολόγος Πάνος Παπαϊωάννου, πρόσθεσε ακόμη σχετικά:

«Έχω την τύχη να μελετήσω στο παρελθόν πριν από 20 χρόνια, τα εγκλήματα τα λεγόμενα ζηλοτυπίας. Εδώ μιλάμε για έναν άνθρωπο που ζούσε οριακά στην κοινωνία. Ήταν σε ένα μέρος το οποίο ήταν απομονωμένο. Όσο λοιπόν ελλειμματική κοινωνικοποίηση έχει ένας μετέπειτα δράστης, τόσο πιο σπασμωδικά και απότομα μπορεί να περάσει στη βία. Όταν υπάρχει ένας άνθρωπος ο οποίος έχει αξιακό σύστημα που δεν συνάδει με το σύγχρονο αξιακό σύστημα μιας κοινωνίας, μπορεί να περάσει στη βία, γιατί έτσι το θεωρεί δικαίωμά του. Αυτό που πρέπει να τονίσουμε, είναι το τι απαγορεύεται. Δεν επιτρέπεται αυτή τη στιγμή να υπάρχουν γυναίκες που δέχονται κακοποίηση στα σπίτια τους. Αυτά απαγορεύονται (…) Η λεκτική βία είναι ένα “σκαλοπάτι”. Είναι ανεκτό το να αντιδράσει κανείς στο να αντιδράσει το θύμα γρήγορα ή έστω και αργά. Να έχει ένα συντεταγμένο περιβάλλον δίπλα του, να μπορεί να έχει μάρτυρες, να μπορεί να έχει έναν άνθρωπο ή γονείς ή θείους ή αδελφούς, στους οποίους να προσφύγει και με κάθε κόστος και με κάθε κόστος να μην πιστέψει ότι αυτό μπορεί να αλλάξει».

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Ο ιατροδικαστής Καβάλας, Νίκος Κιφνίδης που εξέτασε τις σορούς των θυμάτων μίλησε στο Mega για το δύσκολο έργο του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το μωρό αλλά και η άτυχη πυροβολήθηκαν πισώπλατα με αποτέλεσμα ο θάνατός τους να είναι ακαριαίος.

«Το παιδί έχει πύλη εισόδου στην αριστερά ωμοπλατιαία χώρα και πύλη εξόδου δεξιά κάτω κοιλιακή χώρα… προκάλεσαν ρήξη πνευμόνων και ήπατος του παιδιού» εξήγησε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ιατροδικαστή, το μωρό πυροβολήθηκε με μικρά σκάγια, για πουλιά ενώ η γυναίκα με χοντρά για αγριογούρουνα.

«Έκανε δύο προσπάθειες, την πρώτη προσπάθησε να πυροβολήσει στο στήθος αλλά μάλλον σκέφτηκε την καρδιά μία και έξω αλλά το όπλο πιθανόν γλίστρησε» συμπλήρωσε ο ιατροδικαστής αναφορικά με τον τρόπο που προσπάθησε να δώσει τέλος στη ζωή του ο δράστης.

Μάλιστα, ο ιατροδικαστής συγκλόνισε λέγοντας πως «40 χρόνια σπάνια έχω δει να σκοτώνουν εν ψυχρώ βρέφος 11 μηνών».

Για την κηδεία του 56χρονου κτηνοτρόφου, ο δημοσιογράφος του kavalaportal.gr, Τάσος Μαρκουλίδης είπε πως η έγινε σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο, με μόλις 6 συγγενείς, ενώ τελέστηκε κατόπιν εντολής του μητροπολίτη καθώς ο ιερέας είχε ενδοιασμούς, καθώς η Εκκλησία απαγορεύει την ταφή των αυτόχειρων.

Σημειώνεται πως η σορός της 31χρονης και του μωρού της θα μεταφερθούν στη Γερμανία, όπου μένει μόνιμα η μητέρα της άτυχης κοπέλας, για την ταφή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ