ΕΛΛΑΔΑ

Πλεύρης για ανεμβολίαστους υγειονομικούς: Το τελευταίο δεκαήμερο Οκτωβρίου οι αποφάσεις

Πλεύρης για ανεμβολίαστους υγειονομικούς: Το τελευταίο δεκαήμερο Οκτωβρίου οι αποφάσεις
Δεν αποκάλυψε εάν η πλάστιγγα γέρνει προς την κατεύθυνση της επιστροφής τους στα νοσοκομεία και περιορίστηκε να δηλώσει ότι όλα θα κριθούν από την επιδημολογική εικόνα ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Εντός Οκτωβρίου θα επανεξεταστεί το μέτρο της αναστολής εργασίας για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς και οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν στο τελευταίο δεκαήμερο του ίδιου μήνα, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

Ο κ. Πλεύρης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha δεν αποκάλυψε εάν η πλάστιγγα γέρνει προς την κατεύθυνση της επιστροφής τους στα νοσοκομεία και περιορίστηκε να δηλώσει ότι όλα θα κριθούν από την επιδημολογική εικόνα.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο αρχικός σχεδιασμός του υπουργείου Υγείας, προέβλεπε την επανεξέταση του μέτρου στα τέλη Δεκεμβρίου.

Περίπου 6.500 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί τέθηκαν εκτός ΕΣΥ τον Σεπτέμβριο του 2021 εκ των οποίων περίπου οι μισοί επέστρεψαν στην πορεία καθώς εμβολιάστηκαν.

Αυτή τη στιγμή εκτός συστήματος βρίσκονται 2.200 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί κυρίως νοσηλευτικό και λοιπό παραιατρικό και διοικητικό προσωπικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ