ΕΛΛΑΔΑ

Δώρα Ζέμπερη: Δύο φορές ισόβια στο Μανώλη Σοροπίδη

Δώρα Ζέμπερη: Δύο φορές ισόβια στο Μανώλη Σοροπίδη
Ομόφωνα, οι δικαστές έκριναν ένοχο τον κατηγορούμενο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ / EUROKINISSI (Φωτογραφία αρχείου)

Σε δις ισόβια καταδικάστηκε ο Μανώλης Σοροπίδης για τη δολοφονία της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη τον Οκτώβριο του 2017 στο Β´ Νεκροταφείο.

Ομόφωνα, οι δικαστές έκριναν ένοχο τον κατηγορούμενο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα, όπως πρωτοδίκως.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για την αναγνώριση ελαφρυντικού της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, που ζήτησε η υπεράσπισή του.

Το δικαστήριο συντάχθηκε με την πρόταση της εισαγγελέως που ζήτησε να απορριφθεί το αίτημα επισημαίνοντας ότι για την αναγνώριση του ελαφρυντικού δεν αρκεί η καλή συμπεριφορά στις φυλακές, ενώ δεν προκύπτει ότι ο κατηγορούμενος έχει σεβασμό στις ανθρώπινες αξίες.

Οι συγγενείς της Δώρας Ζέμπερη χειροκρότησαν την πρόταση της εισαγγελέως ενώ νωρίτερα ζήτησαν από το δικαστήριο την επιβολή της ισόβιας κάθειρξης, όπως πρωτοδίκως.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ