ΕΛΛΑΔΑ

Πανεπιστημιούπολη: Τα εμβάσματα στην Αλβανία και οι σχέσεις των κακοποιών με ανθρώπους της νύχτας

Πανεπιστημιούπολη: Τα εμβάσματα στην Αλβανία και οι σχέσεις των κακοποιών με ανθρώπους της νύχτας
Αστυνομικοί σε επόμενο χρόνο θα ξεκινήσουν και αλληλογραφία με τις επίσημες αρχές της Αλβανίας με στόχο να ερευνήσουν ακόμη περισσότερο πού κατέληγαν τα χρήματα από τις εγκληματικές ενέργειες ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Εμβάσματα στην Αλβανία γινόταν ένα μεγάλο μέρος από τα κέρδη της εγκληματικής οργάνωσης που είχε ορμητήριο της φοιτητική εστία Ζωγράφου.

Ο Αλβανός κακοποιός φέρεται να είχε το ρόλο του αρχισυντονιστή όλης της δράσης της συμμορίας.

Οι Αρχές γνωρίζουν ότι αρκετά από τα χρήματα ληστειών και εμπορίου ναρκωτικών μέσω εμβασμάτων πήγαιναν στην γειτονική χώρα και μάλιστα αυτή η ροή του χρήματος θα γίνει στόχος έρευνας, καθώς δεν αποκλείεται να ήταν παραλήπτες άτομα από το συγγενικό κύκλο του Αλβανού που βρίσκονται στη παρανομία και αναζητούνται για εγκληματικές ενέργειες.

Αστυνομικοί σε επόμενο χρόνο θα ξεκινήσουν και αλληλογραφία με τις επίσημες αρχές της Αλβανίας με στόχο να ερευνήσουν ακόμη περισσότερο πού κατέληγαν τα χρήματα από τις εγκληματικές ενέργειες.

Τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας όλα δείχνουν ότι διοχέτευαν τα χρήματα από τα κέρδη των εγκληματικών ενεργειών τους στην αγορά κοκαΐνης και στην εκμετάλλευση γυναικών.

Μάλιστα αυτά τα δυο στοιχεία αποτελούν και ένα κομβικό κομμάτι της έρευνας καθώς συνδυαστικά με επαφές που είχαν και με ευρήματα, θα πάνε την έρευνα παρακάτω.

Και αυτό γιατί ήδη έχουν ανιχνεύσει νέα στοιχεία που τους οδηγούν στο συμπέρασμα ότι όλο αυτό το κύκλωμα της υπό κατάληψης φοιτητικής εστίας, είχε βρει διαδρόμους επικοινωνίας με κακοποιούς της νύχτας και βαριά ονόματα σε ποινικές δικογραφίες που έχουν απασχολήσει την αστυνομία με κάποια από τα πιο σοβαρά ποινικά περιστατικά.

Το εύρος της δράσης της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης είναι τόσο μεγάλο που οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να έκαναν ακόμα και υπενοικίαση δωματίων της εστίας σε άτομα που είχαν κάνει σοβαρά ποινικά αδικήματα και χρειάζονταν για λίγο καιρό μέχρι να χαθούν τα ίχνη τους, ένα σημείο ασφαλές που δεν θα τους αναζητούσε κανείς.

Η έρευνα μάλιστα δεν θα αποκλείει ακόμα και εκτελεστές ακόμα και ονόματα βαριά στη νύχτα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ