ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στη Μυτιλήνη: Άνδρας ανασύρθηκε νεκρός – Στους 18 τα θύματα του ναυαγίου

Τραγωδία στη Μυτιλήνη: Άνδρας ανασύρθηκε νεκρός – Στους 18 τα θύματα του ναυαγίου
Οι έρευνες γίνονται υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες και εκφράζονται φόβοι πως μπορεί να εντοπιστούν και άλλα θύματα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ/EUROKINISSI)

Ένας ακόμη μετανάστης βρέθηκε νεκρός μετά το ναυάγιο στη Μυτιλήνη, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στους 18. Παράλληλα, σώοι εντοπίστηκαν ακόμα 15 μετανάστες, 11 άνδρες και τέσσερις γυναίκες στη Μυτιλήνη.

 

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νικόλαος Κοκκάλας, δήλωσε στην ΕΡΤ πως οι σωστικές δυνάμεις έχουν ανασύρει 18 σορούς στη Μυτιλήνη ενώ έχουν διασωθεί 10 γυναίκες. Στη βάρκα φέρεται να επέβαιναν περίπου 40 άτομα.

Νωρίτερα έγινε γνωστό πως μεταξύ των θυμάτων είναι 17 γυναίκες και ένας έφηβος.

Οι έρευνες γίνονται υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες και εκφράζονται φόβοι πως μπορεί να εντοπιστούν και άλλα θύματα.

Εντοπίστηκαν ακόμη 15 άτομα

Δεκαπέντε αλλοδαποί από τους οποίους 11 άνδρες και τέσσερις γυναίκες, όλοι Αφρικανικής καταγωγής εντοπίστηκαν στην Μυτιλήνη από στελέχη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και παραδόθηκαν στις αρμόδιες αρχές. Όπως οι ίδιοι δήλωσαν είναι διασωθέντες του ναυαγίου σήμερα το πρωί.

Ναυάγιο στα Κύθηρα: Έχουν διασωθεί 80 - 15 αγνοούνται

Την ίδια ώρα, συγκλονίζουν οι εικόνες στο Διακόφτι Κυθήρων πλησίον του λιμανιού. Ένα ιστιοφόρο, στο οποίο επέβαιναν περίπου 95 άτομα, μετά από πρόσκρουση σε βράχια, βούλιαξε με αποτέλεσμα, όλοι οι επιβαίνοντες να βρεθούν στη θάλασσα. 15 άτομα αγνοούνται,ενώ έχουν διασωθεί 80.

Πλακιωτάκης: Η ανοχή της Τουρκίας στα κυκλώματα κοστίζει ζωές

«Για μια ακόμα φορά, η ανοχή της Τουρκιάς στα κυκλώματα των αδίστακτων διακινητών κόστισε ανθρώπινες ζωές. Όσο η τουρκική ακτοφυλακή δεν εμποδίζει τη δράση τους, τόσο οι διακινητές στοιβάζουν δυστυχισμένους ανθρώπους, χωρίς μετρά ασφαλείας, σε σκάφη που δεν αντέχουν στις καιρικές συνθήκες, θέτοντας τις ζωές τους σε θανάσιμο κίνδυνο», δήλωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, αναφορικά με τα δύο περιστατικά έρευνας και διάσωσης σε Κύθηρα και Μυτιλήνη.

“Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των στελεχών του Λιμενικού Σώματος, του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας και εθελοντών, διέσωσαν χθες δεκάδες συνανθρώπους μας, στα Κύθηρα και τη Μυτιλήνη. Δυστυχώς, όχι όλους. Η Τουρκία οφείλει να σεβαστεί τη συμφωνία της με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όσο δεν το κάνει, θα θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές”, τόνισε ο υπ. Ναυτιλίας.

Την θλίψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το ναυάγιο στη Λέσβο εξέφρασε ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς κάνοντας λόγο για «ημέρα λύπης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ