ΕΛΛΑΔΑ

6ο WIB Forum «Elevating Together»

6ο WIB Forum «Elevating Together»

Κοιτώντας μπροστά, σε μια περίοδο μεγάλων αλλαγών, το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, διοργάνωσε το 6ο WIB Forum με τίτλο «Elevating Together», τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, παρουσιάζοντας πρακτικά, το πως η συν-ενδυνάμωση, η υποστήριξη και η ανάδειξη ανθρώπων δίνει ώθηση στην επιχειρηματική ανάπτυξη.

Η ανάπτυξη είναι εφικτή ακόμα και στις πιο απαιτητικές συνθήκες, όταν άνθρωποι και ομάδες δημιουργούν νέες δυνατότητες με ευελιξία και προσαρμοστικότητα. Μια σειρά από διακεκριμένους ηγέτες της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα και διεθνώς, στο 6ο WIB FORUM, παρουσίασαν τις εμπειρίες και τις βέλτιστες πρακτικές συν-υποστήριξης ανθρώπων, και κατέδειξαν το πώς μια επιχείρηση πάει μπροστά όταν μπορεί να πάει τους ανθρώπους της μπροστά, απογειώνοντας τις δυνατότητές τους να δημιουργούν λύσεις και να υλοποιούν την καινοτομία.

Στην έναρξη του Forum, ο Προέδρος του Επιμελητηρίου κ. Νικόλαος Μπακατσέλος υπογράμμισε ότι «δεν αρκεί να μιλάμε για το sustainability των πόρων, των διαδικασιών μας ή των προϊόντων μας. Οι άνθρωποι είναι το πρώτο κύτταρο αειφορίας. Οι άνθρωποι μας είναι ο πρώτος στόχος sustainability. Οι έμψυχοι πόροι μας αποτελούν το μεταμορφωτικό υλικό, που μπορεί να δημιουργήσει την εξέλιξη, να φέρει αποτελέσματα ενάντια σε κάθε αρνητική πρόβλεψη, να αλλάξει τον χάρτη της πραγματικότητας».

Ο Γενικός Διευθυντής του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου κ. Ηλίας Σπυρτούνιας έθεσε το πλαίσιο της ηγεσίας, τονίζοντας ότι ηγεσία πλέον είναι «η ικανότητα να εμπνέεις τους ανθρώπους να ξεπερνούν αυτό που νομίζουν εφικτό. Η ικανότητα να ενδυναμώνεις ανθρώπους ώστε να αναδεικνύουν τα μεταμορφωτικά τους χαρίσματα και τις δυνατότητές τους να φέρνουν αποτελέσματα, σε συνθήκες ανάποδες και αντίξοες. Ενώ κάθε φορά που εμπνέεις έναν άνθρωπο στηρίζοντας αυτά που μπορεί να πετύχει, δημιουργείς ορίζοντες για όλους, όχι μόνο για την ομάδα και την επιχείρηση αλλά και για την κοινωνία».

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Women in Business, κ. Μυλαίδη Στούμπου, αναφέρθηκε στο ότι η Επιτροπή «δεν περιορίζει τον ρόλο της στην ενίσχυση των γυναικών και της επιρροής τους στην οικονομική και επιχειρηματική ζωή της χώρας, αλλά έχει σαν στόχο να προωθήσει τη συνολική ατζέντα της συμπερίληψης και της υπεραξίας που δημιουργεί στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι. Η ενδυνάμωση όλων – ανδρών και γυναικών – ενισχύει τις επιχειρηματικές αποδόσεις, ενθαρρύνει την καινοτομία, προωθεί την ανάπτυξη».

τη συνέχεια, παρουσιάστηκαν πρακτικά παραδείγματα του πώς το όραμα μιας επιχείρησης εξελίσσεται εκθετικά, όταν υπάρχει ένα αντίστοιχο όραμα για κάθε έναν από τους εργαζόμενους της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ