ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Φιλιππίδη: Τι κατέθεσε η ηθοποιός Θάλεια Ματίκα

Δίκη Φιλιππίδη: Τι κατέθεσε η ηθοποιός Θάλεια Ματίκα
«Εγώ συνεργάστηκα με τον Πέτρο Φιλιππιδη στον "Μπακαλόγατο". Την πρώτη καταγγέλουσα τη γνώρισα ως κόρη της Ε.Τ. που ερχόταν στο καμαρίνι. Έμεινα δυο χρόνια στην παράσταση, 2007-2009», ανέφερε η μάρτυρας. EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Δεν επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς καμίας πλευράς η ηθοποιός Θάλεια Ματίκα, καταθέτοντας στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, εξηγώντας ότι δεν θυμάται κανένα περιστατικό από αυτά που αναφέρθηκαν επί ακροατηρίω.

«Εγώ συνεργάστηκα με τον Πέτρο Φιλιππιδη στον "Μπακαλόγατο". Την πρώτη καταγγέλουσα τη γνώρισα ως κόρη της Ε.Τ. που ερχόταν στο καμαρίνι. Έμεινα δυο χρόνια στην παράσταση, 2007-2009», ανέφερε η μάρτυρας.

Πρόεδρος: Τι σχέση είχατε με την πρώτη καταγγέλλουσα;

Μάρτυρας: Δεν είχα καμία απολύτως σχέση. Ήταν κόρη της συναδέλφου μου.

Πρόεδρος: Έχει αναφερθεί ένα περιστατικό σε μια βάπτιση…

Μάρτυρας: Δεν τη θυμάμαι καθόλου. Μου τη θύμισε ένας συνάδελφος.

Πρόεδρος: Θυμάστε να συνέβη κάποιο περιστατικό; Να είχατε στιχομυθία με την πρώτη καταγγέλλουσα;

Μάρτυρας: Όχι. Ήταν ένα κορίτσι που ήξερα ελάχιστα.

Πρόεδρος: Είπατε κάτι στην πρώτη καταγγέλλουσα;

Μάρτυρας: Αυτά που διάβασα στον τύπο ότι «είναι ερωτευμένη μαζί του» δεν τα είπα ποτέ. Δεν θα έλεγα ποτέ κάτι τέτοιο για μια γυναίκα, γιατί καμιά γυναίκα δε μου εξομολογήθηκε κάτι τέτοιο και δεν ήταν αυτή η φύση της σχέσης μας.

Πρόεδρος: Είπε και η πρώτη καταγγέλλουσα ότι την είδατε να κλαίει στην τουαλέτα και τη ρωτήσατε αν φταίει ο Πετρος.

Μάρτυρας: Δεν έχει συμβεί αυτό. Αποκλείεται να ρωτούσα κάτι τέτοιο γιατί δεν είχα ιδέα αν είχαν κάποιου είδους σχέση.

«Ήταν απλώς η κορη μιας συναδέλφου. Και μάλιστα μια πολύ μικρότερη μου κορη μιας συναδέλφου. Δε θυμάμαι τι έκανε, αν σπούδαζε, δεν μπορώ να θυμηθώ. Με τη μητέρα της είχαμε τυπικές, αλλά πολύ καλές επαφές. Φαινόταν να έχει καλή σχέση η μητέρα με την κόρη. Θυμάμαι ότι την μεγάλωνε και μόνη της», σημείωσε η ηθοποιός και συμπλήρωσε σχετικά με τα όσα υποστηρίζει η Ελπίδα Νίνου:

«Δεν θα πήγαινα ποτέ στη γυναίκα του εργοδότη μου να μιλήσω έτσι για το παιδί ενός συναδέλφου. Εσείς δε με γνωρίζετε ή ίσως γνωρίζετε το όνομα μου, αλλά είμαι ένας άνθρωπος αποτραβηγμένος από το χώρο μου, ασχολούμαι μόνο με την τέχνη μου, τον άντρα μου και τα δυο μου παιδιά».

Πολιτική αγωγή: Ο λόγος που χώρισαν οι δρόμοι σας;

Μάρτυρας: Δεν θα αναφερθώ σε αυτό. Όταν συναντιέσαι με ανθρώπους στη δουλειά είναι και άνθρωποι που συναναστρέφεσαι κοινωνικά. Οι λόγοι που χώρισαν οι δρόμοι μας ήταν καθαρά επαγγελματικοί.

Πολιτική αγωγή: Στο ΣΕΗ είχατε καταθέσει για την Πηνελόπη Αναστασοπούλου;

Μάρτυρας: Ναι. Έχουμε μεγαλώσει από 4-5 χρόνων στην ίδια γειτονιά. Είναι πολύ καλές γνωστές. Εγώ ξεκίνησε στο θέατρο τέχνης πιο νωρίς, εκείνη το αποφάσισε αργότερα. Ήθελα αν μπορώ να βοηθώ κάπου. Με πήρε τηλέφωνο η Πηνελόπη ότι την πήρε ο Φιλιππιδης για μια παράσταση και με ρώτησε πως είναι τα πράγματα γιατί υπήρχε περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Της είπα «πήγαινε είναι μια χαρά εδώ τα πράγματα, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, μη χάσεις τη δουλειά».

Το αίτημα της πολιτικής αγωγής για κλήτευση έξι νέων μαρτύρων

Αίτημα να κληθούν προς κατάθεση έξι νέοι μάρτυρες υπέβαλε την Παρασκευή η πολιτική αγωγή στη δίκη του κατηγορούμενου για ένα βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού τριών γυναικών, Πέτρου Φιλιππίδη.

Υποστήριξη κατηγορίας: Υπάρχει κάποιο περιστατικό με τον κατηγορούμενο το Νοέμβριο του 2005 για το οποίο γνωρίζουν όλοι οι συνάδελφοι σας στο περιοδικό που εργαζόσασταν τότε;

Μάρτυρας (συνεργάτιδα του κατηγορούμενου ηθοποιού): Δεν θυμάμαι.

Υποστήριξη κατηγορίας: Θυμάστε περιστατικό που έχετε γυρίσει στο γραφείο και έχετε περιγράψει επίθεση που έχετε δεχτεί;

Μάρτυρας: Όχι ποτέ δεν έχει συμβεί αυτό.

Στο σημείο αυτό, ο συνήγορος της πρώτης καταγγέλλουσας Αλέξανδρος Μίντζιας ζήτησε από το δικαστήριο να κληθούν έξι νέοι μάρτυρες. Σύμφωνα με το συνήγορο, οι μάρτυρες αυτοί θα καταθέσουν ότι έγινε περιγραφή σεξουαλικής επίθεσης από τον κατηγορούμενο.

«Δεν επιβεβαιώνω αυτό που λένε», απάντησε η μάρτυρας.

Συνεχίζοντας, η μάρτυρας - συνεργάτιδα του Πέτρου Φιλιππίδη, επανέλαβε ότι απολύθηκε από την εκπομπή «Στούντιο 4», επειδή, όπως της είπαν, οι ηθοποιοί δεν ήθελαν να έρθουν στην εκπομπή, επειδή η ίδια είναι μάρτυρας υπεράσπισης του Φιλιππίδη.

Αίτημα αντικατάστασης ενόρκου στη δίκη Φιλιππίδη

Νωρίτερα, με την έναρξη της δίκης, η πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοίνωσε ότι μια ένορκος από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει κάνει αίτημα να απαλλαγεί από τα καθήκοντά της.

Στο δικαστήριο αναγνώστηκε και σχετικό έγγραφο που προσκομίστηκε και το οποίο ανέφερε ότι είναι σημαντική η παρουσία της εν λόγω υπαλλήλου για την κατασκευή πολεμικού υλικού ιδιαίτερα κρίσιμου στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και Έβρου.

Το αίτημα για αντικατάσταση έγινε δεκτό από το δικαστήριο και η συγκεκριμένη ένορκος αντικαταστάθηκε από έναν αναπληρωματικό εκ των δύο που είχαν κληρωθεί σε αυτή τη θέση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ