ΕΛΛΑΔΑ

Καστοριά: Βασάνισαν και ακρωτηρίασαν αλεπού - Πέθανε από αιμορραγία

Καστοριά: Βασάνισαν και ακρωτηρίασαν αλεπού - Πέθανε από αιμορραγία
Ο δράστης ή οι δράστες έκοψαν τα πόδια του άγριου ζώου Pixabay

Μια αλεπού βρέθηκε σήμερα ακρωτηριασμένη και σε ημιθανή κατάσταση στην Καστοριά.

Ο αντιπρόεδρος της Εταιρείας Προστασίας Περιβάλλοντος και Σταθμού Περίθαλψης Άγριων Ζώων, Νίκος Παναγιωτόπουλος έφτασε στο σημείο όπου βρισκόταν το τραυματισμένο ζώο, έξω από τους Μανιάκους Καστοριάς, μετά από τηλεφωνική καταγγελία.

Το ζώο ήταν ήδη νεκρό και μάλιστα όπως διαπιστώθηκε με βάναυσο τρόπο, καθώς ο δράστης ή οι δράστες, αφού πρώτα φέρονται να αιχμαλώτισαν την αλεπού στη συνέχεια την ακρωτηρίασαν, κόβοντας τα πόδια της, με αποτέλεσμα να καταλήξει από αιμορραγία μέσα σε φριχτούς πόνους.

«Δεν τη χωρά ανθρώπινος νους αυτή την αγριότητα. Το ζώο βασανίστηκε άγρια πριν πεθάνει. Δεν είχε τραύμα από πυροβολισμό, μόνο ένα επιπόλαιο χτύπημα στην κάτω γνάθο, από το οποίο μάτωσαν τα δόντια του. Δεν πέθανε όμως από αυτό» τονίζει στο GRTimes o Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«Ο άνθρωπος, αν μπορεί να είναι ''άνθρωπος'' αυτός που το έκανε -δεν ξέρω αν είχε και συνεργούς- αιχμαλώτισε το ζώο και στη συνέχεια του έκοψε τα πόδια. Η αλεπού πέθανε από ακατάσχετη αιμορραγία και αυτό συνέβη σήμερα. Εγώ όταν έφτασα εκεί, βρήκα το ζώο ζεστό που σημαίνει ότι μόλις είχε καταλήξει. Το πήρα, το έθαψα, αλλά ακόμη δεν μπορώ να διανοηθώ το τι μπορεί να κάνει το ανθρώπινο χέρι» προσθέτει.

Να σημειωθεί ότι ο αντιπρόεδρος της Εταιρείας Προστασίας Περιβάλλοντος κλήθηκε στο σημείο, όταν διερχόμενη κοπέλα που έκανε βόλτα με τα σκυλιά της, εντόπισε την αλεπού αιμόφυρτη και σε κακή κατάσταση.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες (προσοχή σκληρές εικόνες):

ΔΗΜΟΦΙΛΗ