ΕΛΛΑΔΑ

Μεσσηνία: Εξιτήριο στο τεσσάρων μηνών βρέφος που κακοποιήθηκε από τον πατέρα του

Μεσσηνία: Εξιτήριο στο τεσσάρων μηνών βρέφος που κακοποιήθηκε από τον πατέρα του
Δεν φαίνεται να έχει υποστεί μόνιμη βλάβη παρά το δυνατό κούνημα που υπέστη INTIME /ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να λάβει εξιτήριο το τεσσάρων μηνών βρέφος που κακοποιήθηκε από τον πατέρα του επειδή δεν άντεχε το κλάμα του. Όπως όλα δείχνουν, δεν φαίνεται να έχει υποστεί μόνιμη βλάβη παρά το δυνατό κούνημα που υπέστη.

Υπενθυμίζεται ότι ο 20χρονος πατέρας από την Κυπαρισσία αφέθηκε ελεύθερος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. Κατηγορείται για την πρόκληση σωματικών βλαβών στο τεσσάρων μηνών βρέφος, το οποίο νοσηλεύτηκε εξ' αρχής σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο παίδων, «Αγία Σοφία», στην Αθήνα.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του, ο συνήγορος υπεράσπισης του 20χρονου, Νίκος Αγγελόπουλος, «μετά την απολογία του κατηγορούμενου, με την σύμφωνη γνώμη της ανακρίτριας και της εισαγγελέως, ο 20χρονος αφέθηκε ελεύθερος υπό τους όρους να παρουσιάζεται δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα, να καταβάλλει, ως εγγύηση, το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ και να μείνει μακριά από το βρέφος μέχρι την διεξαγωγή της δίκης».

«Ήταν η κακιά στιγμή»

Επίσης, ο συνήγορος υπεράσπισης είπε στις δηλώσεις ότι «ο κατηγορούμενος από την πρώτη στιγμή υποστήριξε την αθωότητά του, ως προς την μη ύπαρξη δόλου να κακοποιήσει το παιδί, αφού ήταν η κακιά στιγμή».

Ακόμη, ο Νίκος Αγγελόπουλος ανέφερε ότι «η σύντροφος του κατηγορημένου και μητέρα του βρέφους είναι από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του 20χρονου».

Την Τετάρτη, η γιαγιά του μωρού υποστήριξε ότι ο γαμπρός της αγαπάει το παιδί και πως η κόρη της, στηρίζει τον άντρα της. «Δεν γνωρίζω λεπτομέρειες, πιστεύω ότι ήταν ένα μικρό ατύχημα, το οποίο εξελίχθηκε σε μια τραγική κατάσταση. Εύχομαι να πάνε όλα καλά, το μωρό να γίνει καλά, να έρθει το συντομότερο στο σπίτι του και τα παιδιά μου να είναι καλά, μαζί και αγαπημένοι. Βοηθάω όσο μπορώ τα παιδιά. Είμαστε μια μεγάλη οικογένεια και περιβάλλουμε ένα μικρό παιδάκι. Βοηθάμε όσο μπορούμε», είπε η γιαγιά του μωρού.

Σε κρίσιμη κατάσταση το βρέφος

Το τεσσάρων μηνών κοριτσάκι, ήταν διασωληνωμένο στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» καθώς έφερεβαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και μώλωπες σε όλο το σώμα του. Οι πρώτες ανακοινώσεις των γιατρών ήταν ότι το μωρό πάσχει από σύνδρομο ανατάραξης, κάτι που υποδεικνύει βίαιη συμπεριφορά.

Οι γιατροί στο Παίδων διαπίστωσαν ότι το βρέφος έφερε τραύματα στα πλευρά, ακόμα και στον αμφιβληστροειδή.

Μάλιστα οι γιατροί σε μια πρώτη διάγνωση διαπίστωσαν ότι το βρέφος είχε υποστεί το λεγόμενο τραύμα έντονης πίεσης που συμβαίνει όταν κάποιος πάρει στα χέρια του ένα βρέφος και αρχίσει να το ταρακουνά με ένταση και πίεση.

Ο πατέρας που ήταν μόνος του στο σπίτι με το μωρό παραδέχθηκε ότι το βρέφος άρχισε να κλαίει έντονα και εκείνος προσπάθησε να το κάνει να σταματήσει να κλαίει. Όταν γύρισε στο σπίτι και η μητέρα του βρέφους και οι δύο μαζί έφυγαν από την Καλαμάτα και μετέφεραν το παιδί στο Παίδων στην Αθήνα, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τη σοβαρή κατάσταση του βρέφους.

Οι γονείς συνελήφθησαν, ο πατέρας για τον σοβαρό τραυματισμό του παιδιού, ενώ η μητέρα συνελήφθη και αφέθηκε αργότερα ελεύθερη, καθώς το σπίτι τους στην Καλαμάτα βρέθηκε ποσότητα χασίς καθώς επίσης και ένα όπλο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ